Русия засили кампанията си за дискредитиране на Украйна в Близкия

...
Русия засили кампанията си за дискредитиране на Украйна в Близкия
Коментари Харесай

ГУР на Украйна: Москва води кампания за дискредитиране на Киев и Запада в Близкия изток

Русия ускори акцията си за дискредитиране на Украйна в Близкия изток. По-специално става въпрос за Египет. Това заяви РБК-Украйна, базирайки се на Главното разследващо ръководство (ГУР) на Министерството на защитата на Украйна, оповестява " Фокус ".

Както отбелязва разузнаването, задачите на Кремъл са:

- Да оправде завоевателна война;

- дискредитиране на Украйна и западните държави;

- да наложи неприемливи условия на преговори;

- да усъвършенства личната си позиция в региона;

- да реализира понижаване на икономическия и политически напън върху Москва.

Украинското военно разузнаване добавя, че Русия употребява разследваща мрежа, агитация и дипломатически задачи.

Според Главното разследващо ръководство чиновници на съветското посолство в Египет са получили указания от Кремъл да проведат поредност от срещи под дипломатическо прикритие, с цел да популяризират дезинформация за войната.

Руснаците изпращат и пропагандни материали до посолствата на други страни в Кайро, които оправдават воденето на война против Украйна. Става дума за два листа, озаглавени: " За ролята на Запада в спора в Украйна “ и " За обстановката към Украйна “. Те демонстрират версията на Путин за историята на Украйна, където Руската федерация е показана като жертва.

Основната концепция, която Кремъл прокарва в Близкия изток е, че няма опция на наложения от него сюжет за преустановяване на войната.

" Това включва отнемане на Украйна от военна помощ от Запада, преустановяване на военните дейности от Силите за сигурност и защита против нашата страна, опазване на контрола на Москва върху окупираните украински територии и други нелепости, като " безконечен извънблоков статут “, " денацификация “ и " демилитаризация “, се споделя в известие на ГУР.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР