Русия започна войната срещу Украйна в ранните часове на 24

...
Русия започна войната срещу Украйна в ранните часове на 24
Коментари Харесай

Русия започна пълна военна операция срещу Украйна, Зеленски обяви военно положение

Русия стартира войната против Украйна в ранните часове на 24 февруари. 

Около 6.45 българско време Володимир Зеленски разгласи военно състояние в цялата страна, и осведоми, че съветската войска нападна военна инфраструктура на Украйна.

Путин желал да реализира " демитарилизация и денацификация " на Украйна.

Министерството на защитата на Русия удостовери, че нанася удари върху военната инфраструктура, авиацията, Противовъздушна отбрана системите и летищата на Украйна. 

Цялото въздушно пространство над страната е затворено. В Русия са анулирани всички полети от летищата в Ростов на Дон, Краснодар, Анапа, Белгород, Астрахан. Спряна е и работата на летищата в Геленджик, Ставропол, Брянск, Воронеж. 

Репортери и очевидци на CNN в градовете в Украйна са съобщили, че са чували детонации в ранните часове на четвъртък.

Киев: Репортери на CNN в украинската столица чуха детонации от изток в посока интернационалното летище в града. Потребителите на обществените мрежи оповестиха, че са чули няколко детонации в региона на Бориспол на изток от столицата, където интернационалното летище се намира на към 25 километра (15 мили) от града. CNN не удостовери, че летището е било ориентирано.

Харков: Екип на CNN във втория по величина град в Украйна, в североизточната част на страната, чу „ непрекъснат поток от мощни детонации “.

Краматорск: Двама души в източния град, ситуиран на към 120 километра (75 мили) северно от следения от сепаратистите Донецк, споделиха за CNN, че са чули най-малко две солидни детонации.

Днепър: Жител на централния град сподели пред CNN, че е чул „ няколко детонации “.

Мариупол: Двама поданици споделиха на CNN, че са чули детонации източно от града, който се намира в югоизточната част на страната.

Одеса: Екип на CNN в черноморския пристанищен град чу две групи детонации на към 20 минути една от друга.

Запорожие: Екип на CNN в югоизточния град сподели, че е чул най-малко една доста далечна детонация.
Освен това екип на CNN в съветския град Белгород, на към 80 километра (50 мили) северно от Харков, сподели, че е чул постоянен поток от удари, които звучат като произлязъл артилерийски огън.

 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР