Русия започна с енергийния терор - в резултат на обстрели

...
Русия започна с енергийния терор - в резултат на обстрели
Коментари Харесай

Киев се оплака: Русия започна с енергийния терор - без ток са населени места в 7 области

Русия стартира с енергийния гнет - вследствие на обстрели имаме спирания на тока в седем области, заяви украинското министерство на енергетиката, представено от УНИАН.

" Без ток остават елементи от потребителите в Донецка, Запорожка, Сумска, Черниговска, Николаевска, Харковска и Херсонска области ", се споделя в известието на ведомството.

Освен това в Лвовска област е била изключена въздушна 330-киловолтова линия на " Укренерго ", вследствие на което без ток са останали към 76 000 поданици. В момента повредата е отстранена.

Работи се по бързото премахване на всички развалени линии, твърдят от сдружението.

В същото време енергетиците декларират, че генериращите мощности работят в естествен режим. Запасите от въглища и мазут са задоволителни за безпрепятствената работа на централите. " Обемът на произвидената електрическа енергия е досатъчен за обезпечаването на потребностите на потребителите и на индустрията ", изясняват от енергийното министерство.

От " Укренерго " описаха през септември, че са готови за отбрана на обектите си от съветските обстрели и са в непрекъсната връзка с държавните органи и Генералния щаб на армията, напомня УНИАН.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР