Русия започна поредната си въздушна атака срещу Украйна в пиковия

...
Русия започна поредната си въздушна атака срещу Украйна в пиковия
Коментари Харесай

Русия започна нова масирана ракетна атака в Украйна

Русия стартира следващата си въздушна офанзива против Украйна в пиковия час тази заран, а управляващите приканиха жителите да се укрият в убежища, до момента в който силите за противовъздушна защита смъкват приближаващите ракети, съобщи Ройтерс.
Срещу страната са изстреляни „ над 30 съветски ракети “, сподели по малкия екран представителят на украинските Военновъздушни сили, съобщи Франс прес.
„ Шест Ту-95 излетяха от съветската Мурманска област и изстреляха ракети. Очакваме общо над 30 ракети “, сподели Юрий Игнат. 
Украинските медии към този момент оповестиха за детонации в няколко области на Украйна. Експлозия е била чута и в столицата Киев, добавя Франс прес. А съгласно кмета на града Виталий Кличко 15 съветски крилати ракети са били ориентирани към града, само че всички са били свалени.
Журналист на Ройтерс описа, че е чул свистенето на ракета, летяща на дребна височина, на към 30 километра от столицата Киев.
Две ракети бяха видяни над територията на Николаевска област, заяви в „ Телеграм “ губернаторът Виталий Ким.
„ Ракети летят навътре в Украйна. Поне две бяха видяни северозападно през Николаевска област “, написа Ким.
В цяла Украйна беше оповестена въздушна паника, до момента в който хората отиваха на работа. В столицата украинци се укриха на метростанция, някои седяха на одеяла или на пластмасови столове.
Първите съветски ракети бяха свалени, разгласи началникът на президентската канцелария Андрий Ермак.
Най-големият украински частен енергиен производител ДТЕК заяви, че превантивно стопира електроснабдяването в Киев, околния район и Одеска и Днепропетровска област, поради заплаха от ракетна офанзива.
През нощта Противовъздушна отбрана е свалила всичките 24 дрона, изпратени от Русия, заяви украинската войска. 15 от дроновете са свалени към Киев, където няма информация за нанесени вреди.
Столичните управляващи предизвестиха жителите, че по-късно денем може да има още ракетни офанзиви.
Тези набези бяха осъществени, откакто Германия и Съединени американски щати оповестиха през вчерашния ден, че ще изпратят съвременни бойни танкове на Украйна, предлагайки, по определението на специалист „ бронирана ударна мощ “, която да помогне на Киев да преодолее патовата обстановка, в миг, в който войната навлиза в 12-тия си месец, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР