Русия започна да прехвърля техника в южната част на Беларус,

...
Русия започна да прехвърля техника в южната част на Беларус,
Коментари Харесай

Става страшно: Русия и Беларус прехвърлят военна техника към...

Русия стартира да трансферира техника в южната част на Беларус, която преди този момент беше докарана на полигоните с мобилизираните въоръжени сили на Руската федрация, написа УНИАН.

На 20 декември към 5 часа сутринта трен с военна техника на съветските въоръжени сили потегли от жп гара Полонка, която беше дислоцирана на полигона Обуз-Лесновски (район Барановичи, Брестска област), оповестява мониторинговата група Беларуска гаюн.

 Карта Беларускі Гаюн

 

През деня влакът мина: Береза, Жабинка, Дрогичин, Иваново и дойде в Лунинец (област Брест, Беларус). На платформите: 23 танка Т-80, 8 камиона с гориво, 9 камиона (камиони Урал и КамАЗ), 2 пътнически и 7 товарни вагона.

Освен това на 19 декември на жп гара Заслоново (област Витебск) над 20 танка и към 16 „ Урала “ от Въоръжените сили на Руската федерация бяха натоварени на платформи, които се намираха на полигона Лепелски. По-късно влакът се насочи към Орша и отпътува за Осиповичи. 



Дестинацията му ориентировъчно е Слуцк (област Минск), който също е доста по-близо до границата с Украйна.

Известно е и за прехвърлянето на 3-ти ешелон с техника на Водоснабдителна система на РФ. Сутринта на 20 декември през Шклов (Могилевска област) мина трен с: 20 БМП-2, 3 камиона с гориво, 7 Урала, Мобилен център за ръководство Связной (МПУС-К) въз основата на КамАЗ, 4 пътнически вагона на Руските железници и 3 товарни вагона. Той продължи през: Орша, Могилев и Жлобин. В резултат на това той дойде в Калинковичи (регион Гомел). 

„ В момента има отклонение. Или техниката на Въоръжените сили на Руската федерация от полигоните в северната и централната част на страната се транспортира към граничната зона. Или техниката се транспортира до идващия пункт - някъде покрай границата с Украйна “, се споделя в изказването.

Също по този начин се отбелязва, че количеството техника, която в този момент се трансферира в граничната зона, е малко и несъмнено не е задоволително за каквито и да е настъпателни дейности.

На 19 декември, за първи път от 2019 година,  Путин посети Минск. С него бяха и съветският министър на защитата Сергей Шойгу и външният министър Сергей Лавров.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба съобщи, че на срещата сред президента на Руската федерация Владимир Путин и Александър Лукашенко не са взети сериозни за Украйна решения.

Александър Лукашенко съобщи, че трансферираните от Русия системи С-400 и " Искандер " са на бойно дежурство.
Въоръжените сили на Руската федерация не престават настъплението
в Донецко направление. В хода на осъществяване на дилемите на " специфичната интервенция " военните са унищожили над 100 бойци от въоръжените сили на Украйна, заяви формалният представител на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков, представен от непознатите медии.

„ В регионите на обитаемоте места Ивано-Дариевка, Бахмутское и Орловка на Донецката национална република повече от 100 украински военнослужещи бяха унищожени вследствие на сложно огнево проваляне на позициите на въоръжените сили на Украйна “, сподели той по време на всекидневен брифинг.

Освен това елементи на съветската войска унищожиха четири украински бойни машини на пехотата и два автомобила.

По-рано медиите писаха, че съветските военни по време на " специфичната интервенция " са победили елементи на Въоръжените сили на Украйна и са заели преференциални позиции в Донецко направление. През миналото денонощие вследствие на дейностите на съветските военни там са били унищожени над 130 украински военнослужещи, два танка, три бойни бронирани машини и три автомобила.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР