Русия започна да използва свръхмощна авиобомба, която унищожава украинската отбрана

...
Русия започна да използва свръхмощна авиобомба, която унищожава украинската отбрана
Коментари Харесай

CNN: Новата руска бомба ФАБ-1500 унищожава украинската отбрана

Русия стартира да употребява свръхмощна авиобомба, която унищожава украинската защита и нарушава салдото на фронтовата линия. Москва съумя да реализира това, трансформирайки базово оръжие от времето на Съюз на съветските социалистически републики в клинично точна управляема бомба, оповестява CNN.

Става въпрос за ФАБ-1500 (1500-килограмова фугасна бомба) с повсеместен модул за обмисляне и промяна (УМПК), чийто обсег е повишен няколко пъти заради новия дизайн на корпуса. С акуратност от 5 метра, кратерът от детонация на бомбата доближава към 15 метра в диаметър. Засегнатата повърхност е повече от 2 квадратни километра, показват западни специалисти.

Русия разполага с голямо количество такива експлозиви, останали от времето на руската ера, които в този момент се оборудват с съвременни системи за ориентиране в цех край Москва, показва Джъстин Бронк, старши специалист в Кралския институт за отбранителни проучвания в Лондон.

Авторите на публикацията означават, че бомбите ФАБ-1500, които тежат един и половина тона, са доста мощни и са в положение да причинят съществени вреди на сериозна инфраструктура, както и да окажат „ мощен напън “ върху морала на съперника. Изстрелват се от бойни самолети от разстояние към 60-70 километра, отвън обсега на украинските Противовъздушна отбрана системи.

Скорошни видеозаписи от бойните линии в региона на Донецк илюстрират голямата мощ на тези бомби - поразяват топлоелектрически централи, заводи за произвеждане на оръжие, както и опорни пунктове на украинската войска.

Военният специалист Джоузеф Тревитик, който е писал за създаването на бомбите, споделя, че те „ оферират нова и доста по-разрушителна алтернатива за стационарен удар за тактическите самолети на Русия, която оказва помощ на водачите да стоят по-далеч от вражеските отбрани “.

Използването на такива бомби се трансформира в сериозен детайл в съветската атака в Донецк, изключително при изравняването със земята на украинската отбрана в Авдеевка, която падна през февруари. Юрий Игнат, представител на украинските Военновъздушни сили, сподели пред „ Си Ен Ен: „ В навечерието и по време на борбата при Авдеевка бяха изстреляни стотици авиационни бомби от този вид.

Тежката стоманена структура на бомбите ги прави съвсем невъзможни за събаряне, споделят украински публични лица, защото системите за противовъздушна защита са калибрирани да откриват ракети по избрана траектория, а не да противодействат на авиационни бомби.

Инфо: " Труд "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР