Русия заплаши да наложи ембарго на Запада и да спре

...
Русия заплаши да наложи ембарго на Запада и да спре
Коментари Харесай

Русия заплашва да спре Северен поток 1

Русия заплаши да наложи ембарго на Запада и да спре газопровода „ Северен поток 1 ".

„ Имаме цялостното право да отговорим реципрочно на ограниченията против нас и да наложим ембарго на доставките по този газопровод, който сега работи с цялостен потенциал “, съобщи съветският вицепремиер Александър Новак.

„ Все още не сме взели това решение, тъй като никой няма да завоюва от него “, призна обаче той.

Русия следи деликатно изявленията на западните политици, които обмислят цялостен отвод и ембарго на съветския нефт и газ. Чрез дейностите си европейските политици предизвикват голям скок на цените на горивата, сподели още вицепремиерът.

Русия е най-големият снабдител на нефт на Европа – 30% от годишното ползване от 500 милиона тона идва от Русия.

„ Напълно ясно е, че отводът от съветски нефт ще докара до пагубни последствия за международния пазар “, предизвести Новак. Според него тогава цените ще доближат по 300 $ за барел.

„ Европейските политици би трябвало почтено да предупредят жителите си какви ще са следствията освен за бензина, само че и за тока и отполението “, сподели още Новак.

Той уточни и че годишно Европа използва 500 милиарда кубически метра газ, като 40% от него идват от Русия.

Само през „ Северен поток 1 " се доставят 60 милиарда кубически метра газ годишно. Каквито и рецесии да е имало до момента, газът по този газопровод не е секвал. Новак счита, че „ националистите в Украйна могат да ударят и пресечен газопровода “.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР