Русия заплаши, че ще стреля по чужди кораби, които нарушават

...
Русия заплаши, че ще стреля по чужди кораби, които нарушават
Коментари Харесай

Кралският флот не се впечатли от заплахите на Русия

Русия заплаши, че ще стреля по непознати кораби, които нарушават границите ѝ. Кралските военноморски сили на Англия обаче не са изключително впечатлени от заканите на Москва.

Вестник „ Таймс” разяснява случая в Черно море покрай Кримския полуостров, при който се твърди, че съветски изтребители и кораби са произвели предупредителни изстрели по английския военен транспортен съд HMS Defender, плаващ от Одеса към Грузия. Вестникът обръща внимание на английските изказвания, че бойни кораби на Англия ще продължат да плават край крайбрежията на Крим и след въпросните събития в Черно море, които съгласно Русия са включвали произвеждането на предупредителни изстрели против транспортен съд на английския военноморски флот.

Русия ще бъде подготвена да открие и директна пукотевица по кораби извършители, с цел да опази границите си, предизвести неин върховен посланик след случая в Черно море с миналия около Крим английски унищожител в зона, считана от Москва за нейни териториални води, съобщи Асошиейтед прес. Руският заместник-външен министър Сергей Рябков съобщи пред кореспонденти, че „ ненарушимостта на съветските граници е категоричен императив” и добави, че тя ще бъде опазена с „ всички средства, дипломатически, политически и военни, в случай че се наложи”.

Случилото се наподобява е интервенция, с която Западът цели да отстоява свободата на корабоплаването във води, които съгласно него принадлежат на Украйна. Москва пък твърди, че въпросните води са съветски, разяснява „ Индипендънт”. Световните организации обърнаха внимание и на разминаването във версиите на Лондон и Москва за случилото се в Черно море. Британските сили настояват, че по кораба не са създадени предупредителни изстрели, тъй като Русия просто е правила артилерийско обучение. Москва пък показва, че е предизвестила със мощ английския транспортен съд. Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че разрушителят HMS Defender е бил в цялостното си право да премине по водното трасе около крайбрежията на полуостров Крим, което не е в съветски териториални води, тъй като Англия не признава анексирането на Крим от Русия.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР