Русия замрази активите на антикорупционна група, създадена от опозиционния лидер

...
Русия замрази активите на антикорупционна група, създадена от опозиционния лидер
Коментари Харесай

Режимът на Путин с нов удар срещу Навални

Русия замрази активите на антикорупционна група, основана от опозиционния водач Алексей Навални, с цел да разкрива благосъстояние, добито по подозрителен метод от висши държавни чиновници, съобщи БГНЕС.
Фондацията за битка с корупцията (ФБК) разгласява отчети, в които в детайли разказва луксозния метод на живот на лица, близки до съветския президент Владимир Путин, в това число министър-председателя Дмитрий Медведев и първия заместник-кмет на Москва Наталия Сергунина.
Окръжният съд в Москва замрази 75 милиона рубли (1,1 милиона долара), държани в сметките на ФБК и тези на няколко чиновници на групата, написа представителят на Навални Кира Ярмиш в Twitter.
Разследващите настояват, че ФБК умишлено е похарчила огромна сума пари, която е извоювана от трети лица посредством закононарушение. Говорител на следствието разгласи, че става въпрос за към един милиард рубли (15,3 милиона долара).
Фондацията събира дарения на своя уеб страница, отбелязва Агенция Франс Прес.
" В момента има обиски и арестувания по " делото за пране на пари ", написа помощникът на Навални Леонид Волков на уеб страницата на фондацията. Сайтът разгласява фрагменти от охранителни камери на проверяващи в офисите на ФБК, съпроводени от маскирани охранители в четвъртък сутринта.
" Това, което виждаме в този момент, е най-агресивният опит до момента да ни бъдат затворени устите ", написа Навални в блога си, обещавайки да не се предава. " Стратегическата цел на това нахлуване и всички формирани каузи е да се сътвори боязън.... Не се опасявайте да отидете и да протестирате ", добави той.
43-годишният юрист излежава 30-дневна присъда в Москва за приканване към всеобщ митинг.
Неотдавнашните митинги на опозицията митинги бяха измежду най-големите, откогато Путин се върна в Кремъл през 2012 година. Демонстрантите стачкуват против отхвърли на Москва да разреши на изтъкнати опозиционни претенденти, които поддържат Навални, да се явят на локалните избори в съветската столица. Опозицията възнамерява още един огромен митинг в Москва в събота, макар че стотици бяха арестувани при последното събиране на 3 август.
Правозащитници, в това число членове на Amnesty International, осъдиха " насилието против мирни стачкуващи " по време на последните митинги и приканиха съветските управляващи да проведат следствие на държанието на силите за сигурност. А кои две огромни европейски страни сториха същото в публични позиции - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР