Русия задържа мъж, обвинен в заговор за атентат върху железопътна линия в Крим

...
Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) задържа мъж за заговор
Коментари Харесай

Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) задържа мъж за заговор за бомбен атентат върху железопътна линия в Крим, след като дрон беше свален над окупирания от Москва полуостров.

Крим, който Русия отне от Украйна през 2014 г., беше обект на украински нападения с дронове и саботажни атаки, докато Киев се опитва да си върне полуострова.

ФСБ каза в петък, че заподозреният – руски гражданин на около 40 години – е „събирал информация за разполагането на съоръжения и звена на руското министерство на отбраната“ и е подготвял атентат в железопътна линия.

„В организирано от него скривалище [ние] открихме и иззехме импровизирано взривно устройство, направено с пластмасови експлозиви, произведени в чужбина“, се казва в съобщението.

В него се казва, че мъжът е действал по „инструкции на украинското военно разузнаване“ и е задържан под стража.

Руската информационна агенция ТАСС съобщи, че мъжът е жител на кримския град Севастопол.

Видеозаписи на уебсайта на агенцията показват мъж, облечен в черна тениска и дънки, който е изваден от полицейски микробус. На него също се вижда как мъжът със замъглено лице дава изявление за това как е бил вербуван от украинското военно разузнаване.

Назначеният от Русия губернатор на Крим Сергей Аксьонов предупреди, че транспортната инфраструктура се е превърнала в основна цел за „тероризма“ и че украинските диверсанти ще бъдат наказани.

„Незавидна съдба очаква украинските агенти. Те ще бъдат намерени и наказани“, каза той.

По-късно той каза, че украински дрон е бил свален над северната част на полуострова, но не съобщи повече подробности.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР