Русия забранява полетите на авиокомпании от 36 държави, съобщава Франс

...
Русия забранява полетите на авиокомпании от 36 държави, съобщава Франс
Коментари Харесай

Русия забрани полетите на авиокомпании от 36 държави

Русия не разрешава полетите на самолетни компании от 36 страни, оповестява " Франс прес ".

Това е ответна мярка на ограничаването от страна на европейските страни за полети на съветски самолети.

В сходство с нормите на интернационалното право, в отговор на възбраната от страна на европейските страни за полети на цивилен въздухоплавателни средства, експлоатирани от съветски въздушни превозвачи и/или регистрирани в Русия, е въведено ограничаване на полетите на въздушни превозвачи от 36 страни, показват от " Росавиация ".

Забраната визира въздушните превозвачи от: Австрия, Албания, Ангила, Белгия, България, Британски Вирджински острови, Англия, Унгария, Германия, Гибралтар, Гърция, Дания (+ Гренландия, Фарьорски острови, Териториално море), Естония, Ирландия, Исландия, Испания, Италия, Канада, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Финландия, Франция, Хърватия, Чехия, Швеция, Джърси.

Полетите от тези страни могат да се правят със особено позволение, издадено от " Росавиация " или от съветското външно министерство.

Преди дни Западът предприе нови наказания против Русия поради нахлуването й в Украйна Европейският съюз затвори въздушното си пространство за всички съветски самолети и забрани на своите компании да доставят цивилен самолети и аварийни елементи на Русия.

Преди ден стана ясно и че Европейски Съюз е забранил преводи, свързани с ръководството на запасите и активите на Централната банка на Русия. Държавите членки на Европейски Съюз ще могат да правят преводи с Банката на Русия единствено в случай че това е " строго належащо " за гарантиране на финансовата непоклатимост.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР