Русия забрани влизането в страната на 29 журналисти от водещи

...
Русия забрани влизането в страната на 29 журналисти от водещи
Коментари Харесай

Русия вкара в черен списък 29 журналисти от водещи британски медии и 20 висши военни и политици

Русия забрани влизането в страната на 29 публицисти от водещи английски медии, както и на 20 висши политици, военни и мениджъри от военно-промишления комплекс (ВПК) на Обединеното кралство. Това написа в изказване на Министерство на външните работи на Русия, оповестено на уеб страницата на ведомството.

Сред попадналите в черния лист са публицисти, редактори и анализатори от Sky News, BBC News, The Guardian, The Times и Daily Telegraph. Забраната е в отговор на западните наказания и натиска, който се оказва на съветските държавни медии зад граница, прецизира Москва.

" Влезлите в листата английски публицисти са причастни към предумишлено разпространение на лъжлива и едностранчива информация а Русия и събитията в Украйна и Донбас. Със своите пристрастни оценки те оказват помощ за раздухването на русофобия в английското общество ", се споделя в известието.

Сред политиците и военните заместник-министърът на защитата Джереми Куин, командвашият Военноморски сили Бенджамин Ки, зам.- началникът на Стратегическооо командване на Въоръжените сили Робърт Магован, няколко депутати от Камарата на общините и висши мениджъри на компании от ВПК.

Според Москва те вземат участие във вземането на решения за доставките на оръжия за Украйна, " които се употребяват от локалните нацистки формирования за убийствата на спокойно население и заличаване на цивилна инфраструктура ".

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР