Русия забрани влизането на нейна територия на осем граждани на

...
Русия забрани влизането на нейна територия на осем граждани на
Коментари Харесай

Русия сложи в черен списък шефа на Европарламента и още седем граждани на ЕС

Русия забрани влизането на нейна територия на осем жители на страни от Европейски Съюз, измежду които и публични представители на европейските институции.

Решението е отговор на въведените на 2 и 22 март ограничаващи ограничения на Съвета на Европейски Съюз против шестима съветски жители, съветското външно министерство.

Председателят на Европейския парламент Давид Мария Сасоли и заместник-председателят на Европейската комисия Вера Юрова са включени в съветския черен лист.

Списъкът включва още:

- Иварс Аболинс, ръководител на Националния съвет на Република Латвия за електронни медии
- Марис Балтинс, шеф на Държавния езиков център на Република Латвия
- Жак Мер, член на френската делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа
- Йорг Раупах, началник на прокуратурата в Берлин, Германия
- Оса Скот, началник на лабораторията за химическа, биологична, радиационна и нуклеарна сигурност, Институт за проучвателен защита на Кралство Швеция
- Илмар Томуск, началник на езиковия отдел на Република Естония

Руската дипломатическа работа също означи, че Брюксел пренебрегва всички оферти на Москва за разрешаване на проблемите, зараждащи в връзките посредством разговор.

" Европейският съюз продължава политиката на противозаконни едностранни ограничаващи ограничения против съветски жители и организации. Само през март 2021 година шестима руснаци бяха подложени на противозаконни ограничавания на Европейски Съюз. Тази процедура опонира на Устава на Организация на обединените нации и главните правила на интернационалното право. Придружава се посредством антируска нервност, съзнателно разпръсната в западните медии. Не се поддържа от доказателства. Всички наши оферти за решение на всевъзможни проблематични въпроси, зараждащи сред Русия и Европейски Съюз в директен професионален разговор, непрекъснато се пренебрегват или отхвърлят ", се споделя в текста на документа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР