Русия забрани част от вноса на банани от Еквадор заради

...
Русия забрани част от вноса на банани от Еквадор заради
Коментари Харесай

Русия спира бананите от Еквадор заради спора за оръжейната сделка

Русия забрани част от вноса на банани от Еквадор поради сред двете страни по отношение на военното съоръжение, което ще получи Киев, оповестява " Асошиейтед прес ".

Миналия месец държавното управление на Еквадор разгласи, че ще одобри предлагането на Вашингтон за замяна на " украински и съветски скрап " против съвременно американско съоръжение на стойност 200 милиона $.

Съединените щати показаха, че оръжията, които получат от Еквадор, ще бъдат изпратени на Украйна за подсилване на силите ѝ на бойното поле против Русия.

На 3 февруари съветската федерална работа за ветеринарен и фитосанитарен контрол " Роселхознадзор " разгласи, че не разрешава вноса от пет еквадорски компании за произвеждане на банани с претекста, че в предходни доставки е била открита болест.
 Москва се ядоса, че Еквадор дава съветска военна техника на Украйна
Москва се ядоса, че Еквадор дава съветска военна техника на Украйна

Според Русия решението е взето под напън извън

Еквадор е един от водещите експортьори на банани в света. През 2022 година продажбите на плодовете възлизат на 3,52 милиарда $ - почти една десета от целия експорт на Еквадор за годината.

Износ за към 779 милиона $ - повече от 1/5 - е бил предопределен за Русия. По данни на " Росселхознадзор " еквадорските банани съставляват 96% от целия импорт на банани в Русия.

Въпреки че съветските управляващи не обвързват комерсиалното ограничаване със разногласието за оръжейната договорка, някогашният еквадорски посланик Карлос Естарелас съобщи, че възбраната може в действителност да е била ответна стъпка.
 Москва се разтревожи, че съветски оръжия нелегално се изпращат на Украйна
Москва се разтревожи, че съветски оръжия нелегално се изпращат на Украйна

Западът убеждавал трети страни да вършат доставките, без да уведомят Русия

Руското външно министерство разкритикува предаването на остарели съветски оръжия на Съединени американски щати, заявявайки, че решението на Еквадор е нарушаване на контракта сред двете страни и че е взето " под сериозен напън от външни заинтригувани страни ".

" Нашите сътрудници са добре осведомени с наредбите на договорите, които включват обвързване да употребяват доставеното съоръжение за посочените цели и да не го трансферират на трета страна без приемане на съответното единодушие от Русия ", уточни говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Властите в Еквадор прецизираха, че Москва е посъветвала размяната да не се прави, само че те считат, че все пак имат право да я създадат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР