Русия все повече използва изнудване и финансови стимули, за да

...
Русия все повече използва изнудване и финансови стимули, за да
Коментари Харесай

Германската агенция за вътрешна сигурност: Русия купува шпиони

Русия от ден на ден употребява изнудване и финансови тласъци, с цел да наема германци, които да шпионират в нейна употребява след удара, нанесен на нейното разузнаване в Европа от изгонването на към 600 съветски дипломати, съобщи Ройтерс, като се базира на немската работа за вътрешна сигурност. Федералната работа за отбрана на конституцията съобщи, че съветските разследващи служби харчат доста пари, с цел да вербуват сътрудници в Германия макар опитите на Запада да ограничи техните интервенции след началото на съветската инвазия в Украйна.

" Русия работи интензивно, с цел да компенсира дейностите на немското държавно управление за ограничение на броя на съветските сътрудници в Германия ", съобщи ръководителят на службата Томас Халденванг на конференция, на която показа годишния отчет на ръководеното от него ведомство.

Двама немски жители, обвинявания предишния август в държавна измяна и шпионаж в интерес на Русия, са получили по оценка на службата по към 400 000 евро. " Заплащането на сътрудниците демонстрира, че службите на Русия не престават да разполагат с големи финансови запаси, с които да преследват разследващите си цели ", се прибавя в отчета.

Според него изключително изложени на риск да станат цел на съветските служби за германци, които са живели в Русия или постоянно са пътували до такава степен, в това число немски дипломати, които биха били уязвими на опити за изнудване.

Този месец НАТО още веднъж удостовери опасенията си по отношение на съветски шпионаж и прикани за по-строги ограничения в отговор на по думите му акция от враждебни дейности, в това число саботажи и хакерски атаки.

Русия е потвърдила своята адаптивност и намира способи да въздейства на събитията в Германия, макар че медийните ѝ канали бяха неразрешени и 600 нейни дипломати в цяла Европа бяха изгонени, сподели още немската работа. Някои от напъните ѝ за оказване на въздействие са се трансферирали в обществената медийна платформа " Телеграм ", която е мъчно да бъде следена, а шпионите към този момент са прикачени към интернационалните организации, прибавя тя.

Крайнодесните групи също са възприемчива публика за съветските интервенции за оказване на въздействие, показва немската работа. Според нея измежду новите теории на конспирацията в крайнодесните среди е безпочвеното разбиране, че задачата на войната в Украйна е основаване на обезлюдена пустота в източната част на страната, където да се трансферира популацията на Израел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР