Русия все още не е уведомила официално НАСА за намерението

...
Русия все още не е уведомила официално НАСА за намерението
Коментари Харесай

Русия не е съобщила на НАСА, че напуска МКС

Русия към момента не е уведомила публично НАСА за желанието си да напусне Международната галактическа станция (МКС) през 2024 година, сподели високопоставена служителка на американската организация пред Ройтерс.

Новият началник на съветската галактическа организация “Роскосмос” Юрий Борисов разгласи, че Русия има намерение да се отдръпна от траялото две десетилетия галактическо съдействие.

“Ние, без всякакво подозрение, ще осъществим всички наши задължения към сътрудниците ни, само че решението да напуснем МКС към този момент е взето”, съобщи Борисов на среща с съветския президент Владимир Путин, излъчена по малкия екран.

Директорката на на Международната галактическа станция от страна на НАСА Робин Гейтънс обаче призна, че нейните съветски сътрудници не са уведомили американската страна за сходни планове, както изисква междуправителственото съглашение за МКС.

“Няма към момента нищо официално”, акцентира на конференция във Вашингтон Гейтънс пред Ройтерс и посочи: “Ние безусловно в този момент го разбираме. Все още не сме получили нищо официално”.

Попитана дали Съединени американски щати биха желали да видят Русия да се отдръпна от МКС, Гейтънс отговори: “Не, изрично не. Те са положителни сътрудници, тъкмо както всички наши сътрудници и бихме желали да продължим дружно в партньорство да поддържаме МКС”.

По-рано във вторник Борисов вметна, че в границите на посочения период ще бъде сложено началото на градеж на съветска орбитална станция и дефинира плана като основен приоритет за съветската галактическа стратегия.

“Бъдещето на съветските пилотирани полети би трябвало да се основава на първо място на една систематична и уравновесена научна стратегия, с цел да може всеки наш полет да обогатява познанията ни в галактическата сфера”, сподели още Борисов.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР