Русия води борба за бъдещето на цялото човечество. Западнизацията на

...
Русия води борба за бъдещето на цялото човечество. Западнизацията на
Коментари Харесай

Патриарх Кирил: Русия води борба за бъдещето на цялото човечество

Русия води битка за бъдещето на цялото човечество. Западнизацията на Украйна, стремежът ѝ да стане част от западния свят, заплашва страната със загуба на еднаквост, дехристиянизация и затъване в „ моралния релативизъм “, който е станал част от културата и политиката на Запада.

Това съобщи през днешния ден съветският патриарх Кирил в рождественско изявление за телевизия „ Русия 1 “, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Всички тези апели за демократизация, западнизация на страната, несъмнено, завъртат главите на тези, които свързват тези апели с възстановяване на материалния живот на хората. Богатите на Запад живеят добре и в случай че вървим по този път, и ние ще живеем по-добре. Но по същия път, както е известно, стои въпросът за промяната на пола, сериозното отношение към религията и доста от това, което през днешния ден съпътства дехристиянизацията на западното общество, сподели патриархът, говорейки за ситуацията в Украйна, отбелязва ТАСС.

Кирил сподели, че в случай че украинците се примирят с „ моралния релативизъм “, който е станал част от западната просвета, те ще изгубят идентичността си.

Защитавайки на законодателно ниво обичайните полезности и морални правила, съветската страна през днешния ден играе специфична роля в света и води битка за „ бъдещето на цялото човечество “, сподели патриархът в изявлението си.

Нашата битка за морални правила, нашата битка за опазване на вярата – това е битка за бъдещето на цялото човечество, за живота на света. Ние се борим за живота на света, за това човешката цивилизация ще остане жизнеспособна. И до момента в който това дело и тази религия бъдат непокътнати, ще се резервира и вярата за бъдещето. В този смисъл, несъмнено, нашата страна има доста специфична роля, сподели патриарх Кирил.

Той означи, че през днешния ден Русия се трансформира в " духовно мощна общественост " и колкото по-негативен напън се оказва върху страната извън, толкоз по-силни стават руснаците. Според патриарха той " се усеща като овчар " и, срещайки се с хора с друг обществен генезис и състояние в обществото, вижда, че компликациите не ги отслабват.

Предстоятелят на Руската православна черква оцени позитивно признатите неотдавна закони в Русия за отбраната на обичайните духовни полезности и възбраната на пропагандата на хомосексуализма и педофилията.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР