Русия води активна кампания за изменение на етническия състав на

...
Русия води активна кампания за изменение на етническия състав на
Коментари Харесай

Украйна: Русия прави етническа чистка в окупираните територии

Русия води дейна акция за изменение на етническия състав на окупираните от нея територии в Украйна, съобщи украинската заместник-министърка на защитата Анна Маляр в Телеграм. Тя упрекна съветските окупационни управляващи, че депортират локалните поданици и на тяхно място заселват хора от бедните и отдалечени региони на Русия.

Най-интензивно такива действия продължават в източната Луганска област на Украйна, която е напълно под контрола на Русия, сподели Маляр. Миналия септември президентът Владимир Путин разгласи Луганска, Донецка, Запорожка и Херсонска област за елементи от Руската федерация. Там окупационните управляващи вкарват съветските закони, съветската валута и принуждават популацията да вземе руски паспорти.

По-рано, намиращият се във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW) заяви за съответни случаи на такова обезлюдяване и наново заселване на окупираните региони на Украйна под контрола на съветските окупационни управляващи, напомня украинският информативен уебсайт НВ. 

Това се е случвало през 2022 година в окупираната част на Херсонска област. През октомври същата година украински източници оповестиха, че огромни групи украински поданици са били депортирани от района в Русия под претекст за „ филантропична евакуация “ и по-късно в домовете им са били заселени от съветски бойци. 

„ Руската федерация може да се опита да внесе руснаци, с цел да запълни обезлюдените територии на Украйна, с цел да продължи обществената, административната, политическата и икономическата интеграция на окупираните територии в Русия, като по този метод усложни изискванията за реинтеграция на тези територии в Украйна ”, разясниха тогава от ISW.

Подобни акции за обезлюдяване и наново заселване могат да бъдат съзнателно етническо пречистване и очевидно нарушаване на Конвенцията за попречване и наказване на закононарушението геноцид, прибавиха още анализаторите.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР