Русия внимателно следи съобщенията за изпращани сръбски боеприпаси за Украйна.

...
Русия внимателно следи съобщенията за изпращани сръбски боеприпаси за Украйна.
Коментари Харесай

"Сръбски оръжия в Украйна": Русия е обезпокоена

Русия деликатно следи известията за изпращани сръбски муниции за Украйна. Това сподели представителят на външното министерство в Москва Мария Захарова.

" Това е прекомерно сериозен въпрос, в това число от позиция на руско-сръбските връзки, с цел да се реагира неотложно всъщност - би трябвало да се опираме на обстоятелствата ", отговори Захарова на въпрос на брифинг по какъв начин би коментирала " известията в медиите за това, че Сърбия може да е причастна към доставки на муниции за киевския режим ". Коментарът е и на уеб страницата на съветската дипломатическа работа.

Захарова реагира както на изявления в съветски медии, съгласно които " неутрална " Сърбия изнася муниции от заводите си за Украйна, по този начин и на изявления в " Туитър ", показващи съответните документи.

Сърбия упорства, че не изнася оръжия нито за Украйна, нито за Русия, и че въпреки да осъжда войната и да поддържа териториалната целокупност на Украйна, Белград разчита на връзките си с Москва. Същевременно в последните месеци на частната военна компания " Вагнер ", както и за сътрудника си Владимир Путин; проруски последователи бяха.

 " Седене на два стола. " Накъде отиват връзките на Сърбия и Русия

, също основава напрежение сред Белград и Москва.

" Не е въпрос към Сърбия "

Руската медия Mash, считана за обвързвана с властта, преди дни текст, започващ с думите: " Към жителите на Русия от Украйна лети сръбско оръжие ". Говореше се за експорт от печално известния - със разногласието за доставки като част от спора с Украйна (), И карабахския спор - цех " Крушик ". Твърди се, че 3500 ракети М21 - за реактивните системи със залпов огън " Град " - са изнесени към Турция посредством канадска компания, а оттова Турция, през американска компания и Словакия, доставя до Украйна; демонстрира и фотоси и видео от хранилища в Братислава.

Намесено бе и,.

 Украински аероплан с Украински аероплан с " рисков товар " се разруши до Кавала (обновена)

В Белград имаше и чуване в Народното събрание по тази тема; съперниците на властта настояват, че сръбските управляващи не просто знаели за схемата, а умишлено продали ракетите на Украйна.

Правителството отхвърля, само че на министъра на защитата Милош Вучевич на депутатски въпрос опровергава не съществуването на такива оръжия, а опцията страната да е знаела:

Не продаваме свое оръжие и военно съоръжение на нито една страна в спора. Дали частните компании купуват в пазарите на трети страни и продават на компании в други страни, не е въпрос към Сърбия.
Милош Вучевич,
министър на защитата на Сърбия

По закон сръбски оръжия обаче не могат да бъдат изнасяни от други страни (в случая - Турция) без утвърждението на Сърбия. И " Крушик " информацията, като отхвърли ракети, създадени от тази фабрика, да са продавани на за Украйна. Според компанията оповестеният в Mash документ за краен консуматор се отнася за ракети, разнообразни от тези, които изданието твърди, че са изнесени.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР