Русия вижда опити за прокарване на интересите на страните от

...
Русия вижда опити за прокарване на интересите на страните от
Коментари Харесай

Лавров: Русия вижда опити за прокарване на интересите на НАТО в региона на Закавказието чрез Армения

Русия вижда опити за пробутване на ползите на страните от НАТО в района на Закавказието посредством Армения. Това сподели пред публицисти съветският външен министър Сергей Лавров след съвещание на Съвета на външните министри на Оперативно-наблюдателно дело, оповестяват съветски медии.

" Що се отнася до разпалването на антируските настроения, това в решаваща степен се прави изкуствено. Ние знаем за броя на неправителствените организации, които бяха основани в Армения през последните години, а и преди имаше доста такива. Тези организациите не се основават за поощряване на другарските връзки сред Армения и Руската федерация, а тъкмо противоположното, те имат за цел да основат тук почва за антируски настроения и да приготвят прокарването на ползи в този район посредством Армения, на първо място на Съединени американски щати и Европейския съюз, и страните от НАТО Виждаме тези опити, те реализират някакви резултати ", сподели още Лавров.

В същото време Лавров акцентира, че Русия има „ надълбоко разбиране, че голямото болшинство от арменския народ е заинтригувано да развива обичайно, исторически приятелски връзки с Руската федерация “.

„ И бих желал да обърна внимание на обстоятелството, че преди няколко дни министър-председателят на Армения Никол Пашинян даде конференция, изявление и в него ясно сподели, че Армения не трансформира насоките си. Надявам се, че тази позиция ще надделее, макар опитите да пернат Ереван в друга посока “, добави Лавров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР