Русия вероятно възнамерява да използва военната си мощ, за да

...
Русия вероятно възнамерява да използва военната си мощ, за да
Коментари Харесай

Датското разузнаване: Русия ще използва военната си мощ, за да предизвика страни от НАТО

Русия евентуално има намерение да употребява военната си мощност, с цел да провокира страни от НАТО. Това предизвести датският министър на защитата Троелс Лунд Поулсен, цитирайки данни от разузнаването на скандинавската страна в отговор на депутатско питане, оповестява немският вестник BILD, представен от " Фокус ".

В момента е малко евентуално Русия да желае да предизвика боен спор с НАТО - затова разузнаването не вижда военна опасност за териториите на кралството. От друга страна, съгласно специалисти от службите, " е доста евентуално Русия да има намерение да употребява военната си мощност, с цел да провокира страните от НАТО “, само че под " прага на член 5 “, т.е. да сътвори обстановка, в която Алиансът би следвало да отговори военно.

" Русия може по-специално да употребява военния си потенциал, с цел да окаже напън върху обособени страни посредством дейности, които нарушават авансово реализирани съглашения и интернационалните национални правила, само че които са под прага на война “, цитира датският министър на защитата оценката на военното разузнаване.

Такива дейности включват да вземем за пример нарушение на националните териториални граници от военни самолети или кораби и потреблението на хидролокатори. Агенцията обаче преценя, че дейностите може да включват и широкомащабно скупчване на войски по националните граници или учения, които лимитират западната военна активност в интернационалните води.

Представители на датското разузнаване означават също, че сега Русия е в развой на " всеобхватно струпване на военна мощност “, което включва също разполагането на нови елементи в района на Балтийско море и в северозападната част на страната.

Министърът на защитата на Полша Владислав Косиняк-Камиш също не изключва сюжет, при който Русия нападна страна-членка на НАТО. Съответното той съобщи в изявление за изданието Super Express в отговор на въпрос дали счита за допустима директна съветска офанзива против Полша при положение на военно проваляне на Украйна.

" Приемам всички сюжети и одобрявам най-лошия от тях безусловно съществено. Това е задачата на министъра на защитата в обстановката, в която се намираме през днешния ден “, акцентира министърът.

" Трябва да сте готови за всеки сюжет, тъй че ние правим одит, вършим изводи и попълняме пропуските, изключително в региона на оръжията. Големите покупки са доста значими, само че също толкоз значимо за мен е самостоятелното съоръжение на бойците “, акцентира Косиняк-Камиш.

Той добави, че Полша ще играе доста значима роля в общата отбрана на Европейския съюз и увери, че в Европейска комисия са наясно с това.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР