Русия вероятно се готви да тества експериментална крилата ракета, която

...
Русия вероятно се готви да тества експериментална крилата ракета, която
Коментари Харесай

Русия готви тестове на междуконтиненталната ракета Буревестник, която може да носи ядрен заряд

Русия евентуално се готви да тества пробна крилата ракета, която може да носи нуклеарна бойна глава, написа The New York Times, представен от " Фокус ".

Движенията на самолети и транспортни средства на и наоколо до площадка в далечна арктическа част на Русия подхождат на подготовката за тестови изстрелвания на ракетата " Буревестник " или SSC-X-9 Skyfall (по означение на НАТО) през 2017 и 2018 година

Според NYT към момента не е известно дали ракетата към този момент е била тествана или ще бъде тествана скоро. През последните две седмици Съединени американски щати експлоатират самолети за наблюдаване наоколо до базата - малко нараснала интензивност, която може да е мотив за паника от страна на Вашингтон.

Изданието проучва сателитни фотоси на летище " Рогачево ", което се намира на Северения остров в Архангелска област. Снимка от 20 септември демонстрира огромно количество съоръжение на летището, в това число камион с ремарке, което евентуално подхожда на размера на ракетата.

Също по този начин, съгласно изданието, на 31 септември съветските управляващи са предложили на водачите да не летят в региона на Северния остров. Оттогава това предизвестие е удължавано неведнъж и важи до 6 октомври, добавя РБК-Украйна.

В същото време, както оповестява NYT, при започване на август в авиобаза " Рогачево " два съветски самолета, събиращи данни за изстрелване на ракети, са видяни на към 160 километра южно от мястото за изстрелване.

" Буревестник " бе показан през 2018 година като нова линия нуклеарни оръжия, които могат да пътуват по-далеч и по-бързо. Въпреки това за нея се знае малко, в това число за дизайна й.

Според изследвания Русия към този момент е направила 13 известни теста сред 2017 и 2019 година, като всички те са били несполучливи. През август 2019 година зл ©ополука с пробна ракета с нуклеарен мотор докара до гибелта на петима учени.

Въпреки това, в случай че последващите тествания са сполучливи и оръжието бъде добавено към арсенала на Москва, " Буревестник ", ще обезпечи на Русия междуконтинентална балистична ракета с извънредно огромен обхват.

В началото на тази година съветският президент Владимир Путин прекрати действието на Новия контракт за редуциране на стратегическите оръжия, съглашение сред Съединени американски щати и Русия за продан на информация по отношение на опитите с нуклеарни оръжия и за ограничение на количеството бойни глави и бомби в арсеналите им.

В тирада през 2018 година Путин показа шест стратегически оръжия, в това число " Буревестник ", балистичната ракета " Кинжал " и хиперзвуковия летателен уред " Авангард ". Той съобщи, че оръжията са способни да победят и надхитрят сегашните американски отбранителни системи.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР