Русия вероятно е заглушила сателитния сигнал на самолета, с който

...
Русия вероятно е заглушила сателитния сигнал на самолета, с който
Коментари Харесай

Нов скандал: Великобритания твърди, че Русия е заглушила самолета на техен министър

Русия евентуално е заглушила сателитния сигнал на самолета, с който английският министър на защитата Грант Шапс е пътувал от Полша до Англия , споделиха държавен източник и публицисти, пътували с министъра, представени от Ройтерс.

Според тях джипиес сигналът е бил нарушен за към 30 минути, до момента в който самолетът е прелитал покрай съветския екслкав Калининград .

Мобилните телефони не са могли да се свържат с интернет и самолетът е бил заставен да употребява различни способи, с цел да откри местоположението си, споделиха източниците.

Говорител на английското държавно управление съобщи, че самолетът " краткотрайно е изпитал разстройства в GPS , когато е летял покрай Калининград " на Балтийско море, на към 1200 км западно от Москва, оповестява " Дарик ".

" Това не е заплашило сигурността на самолета и не е извънредно за самолети да изпитват GPS разстройства наоколо до Калининград, който, несъмнено, е съветска територия ", добави представителят.

По-рано Шапс наблюдаваше стотици бойци, участващи в учението Steadfast Defender - най-голямото обучение, проведено от водения от Съединени американски щати боен съюз след Студената война.

Англия е един от най-силните поддръжници на Украйна в двугодишната ѝ битка против пълномащабното навлизане на Русия в съседката ѝ през февруари 2022 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР