Русия вече не разглежда варианта да скъса дипломатически отношения с

...
Русия вече не разглежда варианта да скъса дипломатически отношения с
Коментари Харесай

Москва няма да къса отношения със София. Надява се на по-прагматично правителство

Русия към този момент не преглежда разновидността да скъса дипломатически връзки с България поради на дипломатическата ѝ задача в София. Това излиза наяве от изявление на съветската посланичка Елеонора Митрофанова пред организация ТАСС.

По думите ѝ сега задачата в България разполага единствено с 23-има дипломати, 15-има от които работят в посолството в София.

"Всички те вършат цялата работа – същински многостаночници ", споделя Митрофанова с уточнението, че в страната има "огромен брой " руснаци, смесени бракове и "хора, които харесват Русия ", и по тази причина "трябва да продължим да водим филантропичната работа макар всичките сложности ".

Преди месец министър председателят в оставка Кирил Петков разгласи невижданото решение на кабинета да изгони 34 дипломати и 36 техни сътрудници дружно със фамилиите им поради данни, че "работят против ползите на България ".

в досегашната ръководеща коалиция, а самата Митрофанова заплаши, че на дипломатическите връзки в Москва, в случай че София не ревизира решението си. и след приключването на нейния ултиматум.

"На нас ни беше доста мъчно. Даже самото изпращане на сътрудниците и членовете на фамилиите им, общо 185 души, в родината в течение на четири дни беше комплицирана организационно-техническа интервенция, изискваща многочислено координиране ", споделя Митрофанова в петък пред ТАСС.

Тя показва и вяра, че след идните през есента предварителни парламентарни избори България ще им "по-прагматично държавно управление ".

"България е членка на Европейския съюз, на НАТО, само че за нея ще е комплицирано да построява своята линия на държание. Но обстановката ще принуди да се премине към по-прагматичен метод към доста въпроси, изключително свързани с стопанската система ", прибавя съветската посланичка в София.

По време на половингодишния мандат на кабинета "Петков " двустранните връзки с Русия се изостриха след нашествието на съветската войска в Украйна. София намерено поддържа Киев и след това Народното събрание одобри решение, с което упълномощи държавното управление да прави ремонт на украински военни машини.

Междувременно контракта си за доставки на природен газ с България, което принуди ръководещите да потърсят различни разновидности от Азербайджан и Съединени американски щати. Освен това София и Атина форсираха довършването на газовата връзка сред двете страни.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР