Русия вече е най-големият експортен пазар за китайски автомобили, като

...
Русия вече е най-големият експортен пазар за китайски автомобили, като
Коментари Харесай

Русия вече е пазар №1 за китайските автомобили

Русия към този момент е най-големият експортен пазар за китайски коли, като там возилата от КНР преобладават. Това стана ясно от изявление на посланика на Китай в Москва Чан Ханхуей пред РИА Новости.

" В наши дни значим детайл на двустранната търговия стана съдействието в автомобилния бранш. Китай стана основен снабдител на коли за Русия със значителен растеж както в количествено, по този начин и в парично отношение. В същото време, Русия стана основният вносител на китайски коли ", акцентира той.
 В Русия дефинираха на кои марки коли може да се возят държавните служители
В Русия дефинираха на кои марки коли може да се возят държавните служители

Целта е да се подкрепя родното произвеждане

Коментарът на дипломата не е неочакван - след експлоадирането на войната в Украйна множеството западни производители преустановиха бизнеса си в Русия. Това докара до срив както на вноса, по този начин и на локалното произвеждане в заводите с частична или цялостна западна благосъстоятелност.

Вакуумът беше напълнен от китайските марки като Chery, Haval на познатите у нас Great Wall и FAW. По данни на съветските митнически управляващи, през първото полугодие на 2023 година близо 70% от вносните коли са идвали точно от Китай - при едвам 10% през 2021 година Според китайските управляващи цената на изнесените към Русия коли от януари до октомври е 9,4 милиарда $.
 Продажбите на използвани коли в Русия скочиха с близо 30%
Продажбите на използвани коли в Русия скочиха с близо 30%

Lada остава пазарен водач в този сегмент измежду 5 млн. коли, продадени до септември

Както отбелязва " Ройтерс ", китайските марки се целят в междинния и високия ценови сегмент, които бяха изоставени от западните марки. Местният производител " Автоваз " пък предлага евтини коли " Лада " за останалата част от купувачите.

Важно е обаче да се означи, че продажбите на коли в Русия към момента са на равнища, които са по-близки до тези от тежките години след разпада на Съюз на съветските социалистически републики.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР