Русия вече е издала над половин милион паспорти на украински

...
Русия вече е издала над половин милион паспорти на украински
Коментари Харесай

Британско издание: Великият план на Путин - 500 000 украински сепаратисти са получили руски паспорти

Русия към този момент е издала над половин милион паспорти на украински жители. Това е тематиката в обявата на Том Хъси в Daily Express под заглавие Putin`s masterplan: Tensions rise as 500k Russian passports given to Ukrainian separatists. Въпреки рецензията от страна на западни и украински съперници на този законен развой, читателите на изданието в постовете си поддържат решението на Москва.
Загрижеността нараства в Украйна и други западни страни от обстоятелството, че от 2019 година Русия е издала над 500 000 съветски паспорти на украински жители, живеещи в отделилите се републики Донбас и Луганск. Този ход беше част от амбициозния проект на Путин за " паспортизиране ", който има за цел да притегли поддръжката на жителите на някогашните руски републики и противоречивите територии. Путин по този начин се надява, че предлагането на поданство на хората, както и разрешителни за работа и престояване в Русия ще ги притегли да гравитират към Русия, а не към Запада - Съединени американски щати, НАТО и Европейски Съюз - в този момент, когато съветският водач се стреми да разшири въздействието си в Европа.
В съветския град Новошахтинск, който се намира на самата граница с сепаратистките републики в Донбас, украинка изясни за какво е подала молба за съветски паспорт.
 Какво да чака Украйна от срещата Байдън и Путин? Какво да чака Украйна от срещата Байдън и Путин?
Бившият началник на Министерството на външните работи на Украйна Владимир Охризко разисква пред организация УНІАН вероятни въпроси, които евентуа...
„ Имам съветски корени, родителите ми са руснаци и съм израснала в Съветския съюз “ - споделя Людмила Собол в изявление за Sky News. - Аз съм родолюбец и съм руснак. Ето за какво най-сетне взех решение да стана същинска рускиня, получила съветско поданство. "
Междувременно Василий Непевода съобщи в изявление за Sky News: „ Първоначално имах руски паспорт, по-късно украински. А в този момент още веднъж получавам съветски паспорт ”.
Друг човек беше запитан дали в действителност са удовлетворени от опцията да получат съветски паспорти и той отговори: „ Да, несъмнено, тъй като качеството на живот и заплатите в Русия са доста по-добри. И всички схващат това доста добре. “
Украинските управляващи обаче отхвърлят да признаят законността на тази стъпка. Украинският президент Владимир Зеленски назова схемата „ паспортизация “ като първата стъпка към цялостното анексиране на Донбас, което още веднъж излезе на напред във времето през април, когато Русия концентрира свои войски до украинската граница.
Зеленски също по този начин остро подлага на критика Европейски Съюз, че не постанова наказания на съветски чиновници, участващи в осъществяването на програмата за паспортизация.
 Иранско издание: Путин желае Северния полюс за себе си! Иранско издание: Путин желае Северния полюс за себе си!
Сега Владимир Путин упорито и настойчиво подхваща стъпки за асимилиране на арктическото пространство. На планетата се появи и различен реги...
Схемата за съветски паспорт е част от огромния проект на Владимир Путин да притегли жителите на небогати, сепаратистки или противоречиви територии като Крим, Южна Осетия и Абхазия да гравитират към Русия, а не към Съединени американски щати, НАТО и Европейски Съюз. В основата на този проект е концепцията за нуждата тези сепаратистки райони да бъдат в спор с националните държавни управления, какъвто е казусът в Украйна.
Руският паспорт дава на хората доста повече преимущества от паспортите, които употребяват в самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики. Напрежението сред Русия и прилежаща Украйна доближи доста високи равнища, откакто Русия стартира при започване на април концентрира войски към украинската граница и анексирания Крим.
Заплахата от началото на огромна война се резервира няколко седмици. Русия последователно усили натиска, демонстрирайки военната си мощ и вкарвайки Киев в обезсърчение. Украйна отговори на тези ходове на Русия, като изпрати свои бойци и военна техника до границата, с цел да се приготви за най-лошото. Инвазията обаче по този начин и не се състоя.
В петък, 28 май, Путин за следващ път показва несъгласието си с позицията на Запада, като се изрече в поддръжка на президента на Беларус Александър Лукашенко. По време на конференция Путин съобщи, че Русия и Беларус остават " другари ", макар разликите по отношение на задържането на опозиционния публицист Роман Протасевич, който беше на борда на пътнически аероплан на Ryanair, когато беларуските управляващи благодарение на изтребител по противозаконен метод го принудиха да кацне в Минск.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР