Русия вдигна МиГ-31, за да придружи американски военен самолет над

...
Русия вдигна МиГ-31, за да придружи американски военен самолет над
Коментари Харесай

Тревога над Баренцово море! Русия прати изтребител срещу разузнавателен самолет на САЩ

Русия подвигна МиГ-31, с цел да придружи американски боен аероплан над Баренцово море в петък, заяви организация РИА, базирайки се на изказване на съветския флот.

Руските военни обявиха, че американският аероплан е разпознат като разследващ аероплан P-8A Poseidon, съветският изтребител е върнат в базата си незабавно откакто американският аероплан напправил противоположен завой и се отдалечил от съветската граница.

" Полетът на съветския изтребител бе осъществен в строго сходство с интернационалните правила за потребление на въздушното пространство. Не бяха позволени нарушавания на държавната граница на Руската федерация ", съобщи северният съветски флот.

На 26 май и 27 май изтребителят МиГ-31 излетява два пъти поред, с цел да ескортира патрулни самолети на норвежките Военновъздушни сили в региона на Баренцово море.

По-рано, на 6 май, Националният център за надзор на защитата на Русия заяви, че съветски МиГ-31 е изхвърчал, с цел да попречи на американски аероплан да наруши съветската граница над Чукотско море.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР