Русия възобновява регулярните си полети до редица страни, сред които

Русия възобновява регулярните си полети до редица страни, сред които ...

Русия възобновява полетите до България от 28 юни


Русия възобновява регулярните си полети до редица страни, сред които България, Италия, Кипър, Република Северна Македония, Белгия, Ирландия и Йордания.

Това съобщи днес руската вицепремиерка Татяна Голикова, която отговаря за действията на властите във връзка с коронавирусната криза, съобщава БТА.

Мярката влиза в сила от 28 юни. Редовните полети от Русия до страната ни бяха преустановени в края на март тази година.

Предложено е да се възстановят полетите до България по маршрутите Москва – София, Москва – Варна, Москва – Бургас, както и между тези български градове с отделни руски летища с международно значение.

Взето е и решение за възобновяване на авиосъобщенията със САЩ. Ще се изпълняват регулярно полетите по маршрутите Москва-Вашингтон и Москва-Ню Йорк. От същата дата трябва да се подновят и полетите с Белгия, България, Йордания, Ирландия, Италия, Кипър и Република Северна Македония.

Русия също така планира да увеличи броя на авиополетите до Гърция, Армения, Азербайджан и Австрия от 28 юни. Може да бъдат пуснати полети до Солун, Ираклион, Араксос, Родос, Корфу и Закинтос в Гърция.

Може да бъдат увеличени и полетите до Катар, Финландия, Хърватия и Швейцария.

По-рано днес беше съобщено, че от 22 юни се възобновяват полетите между Русия и Турция.

Оперативният щаб е решил да предложи на правителството да включи Китай и Лихтенщайн в списъка на страните, от които хората с гражданство или със статут на постоянно пребиваващи ще имат право да пътуват до Русия.

Източник: btvnovinite.bg