Русия възнамерява да увеличи производството на втечнен природен газ (LNG)

...
Русия възнамерява да увеличи производството на втечнен природен газ (LNG)
Коментари Харесай

Разширяването на световния пазар на втечнен природен газ е ключова цел след намаляването на доставките по газопроводите за Европа: Русия

Русия има намерение да усили производството на полутечен природен газ (LNG) и да усили каузи на износа му, с цел да компенсира намаляването на доставките на газ по тръбопроводи за Западна Европа, съобщи заместител министър-председателят Александър Новак.

Той съобщи, че разширението на каузи на международния пазар на полутечен природен газ би трябвало да стане приоритет на енергийната политика на Русия, и прикани да се усили производството на горивото.

" Смятам, че това е основна задача в актуалните условия, когато инфраструктурата ни към Европа пострада и загубихме значителен размер от износа на газ по тръбопроводи ", съобщи Новак.

Русия приоритизира плановете за полутечен природен газ, откакто през последните месеци доставките на газ за Западна Европа спаднаха до рекордно ниски равнища заради глобите, свързани с Украйна, и саботажа на газопровода " Северен поток ".

 Според Новак проектите на страната за развиване на LNG изискват спомагателни газови запаси, с цел да се усили производството с още 34 млн. тона годишно, като задачата е до 2030 година да се доближат равнища на произвеждане от най-малко 100 млн. тона LNG годишно.

Министърът уточни, че Русия има " няколко плана, които са осъществени, и редица планове в развой на създаване, като да вземем за пример Arctic LNG 2, Уст-Луга ", който ще удвои настоящия рандеман на полутечен природен газ в страната от 33 млн. тона годишно.

Русия приготвя пътна карта за развиване на LNG и възнамерява да усили каузи на локалните технологии, употребявани в производството на преохладения газ, до 80% от потребностите на промишлеността, както и да следи опциите и рисковете, като регистрира световното търсене.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР