Русия възнамерява да разшири употребата на рублата в енергийния износ,

...
Русия възнамерява да разшири употребата на рублата в енергийния износ,
Коментари Харесай

Москва иска да разшири употребата на рублата в енергийния износ

Русия има намерение да разшири използването на рублата в енергийния експорт, само че към момента е рано да се приказва за елементи и крайни периоди. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс.

" Президентът (Владимир Путин) постанова систематичен и еволюционен метод при разширението на използването на националните валути ", съобщи Песков на конференция, предадоха съветските осведомителни организации.

Вчера Путин уточни, че ролята на националните валути в износните покупко-продажби би трябвало да се усили. Акцентът се слага върху условието Европа да заплаща в рубли за доставките на газ и нефт, а не както до момента в долари или евро.

Същевременно стана ясно, че Индия не бърза да трансферира плановете на търговията си с Русия в рубли и рупии, писа в. " Економик таймс ", представен от ТАСС. За изработването на сходен механизъм е нужно повече време, показва изданието и добавя, че неустойчивостта на съветската валута и комплицираната геополитическа обстановка изискват към казуса да се подходи внимателно.

Превалутирането на заплащанията за газ в рубли е подбудено от желанието на Русия да получи 100% гаранция, че те ще се правят В същото време няколко купувачи на съветски газ към този момент се съгласиха да обръщат заплащанията в рубли, страната чака решение от други вносители, изяснява в своя публикация за списание " Енергийна политика " съветският вицепремиер Александър Новак
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР