Русия въвежда опасна за полети на гражданската авиация зона над

...
Русия въвежда опасна за полети на гражданската авиация зона над
Коментари Харесай

Русия въведе ограничения за полети над Черно море и Крим

Русия вкарва рискова за полети на гражданската авиация зона над Черно море и Крим за интервала 20-24 април. Това сочи оперативна информация за измененията на разпоредбите и обезпечаването на полети (NOTAM), представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция. Подобен жанр ограничавания се поясняват като знак за нараснала заплаха от военни дейности.

Общо Русия е издала три NOTAM, настоящи с незначителни разлики до 24 април. Напълно затворени ще бъдат три въздушни трасета в Симферополския регион над акваторията на Черно море. Зоната за полети над полуостров Крим не се затваря. 

Както следва от NOTAM, в някои зони работи възбрана единствено за височина над 11 900 м, което е по-високо от височината на полетите на гражданската авиация, в други - над 6100 м, а някъде са затворени напълно зоните над морското ниво. 

По-рано пресслужбата на съветския Черноморски флот заяви за извършени през днешния ден учения, в които са били задействани повече от 20 бойни кораба и катера, както и шест ескадрили бойни самолети от Висш съдебен съвет на Южния боен окръг, отбелязва ТАСС. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР