Русия въведе сериозни мерки за сигурност преди утрешните ежегодни чествания,

...
Русия въведе сериозни мерки за сигурност преди утрешните ежегодни чествания,
Коментари Харесай

Русия затегна мерките за сигурност преди 9 май, ограниченията важат за дронове, джетове и автомобили

Русия вкара съществени ограничения за сигурност преди утрешните годишни празнувания, отдадени на разгрома на нацистка Германия през Втората международна война, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

 

Става дума за ограничение потреблението на дронове, джетове и услуги за шерване на коли в най-големите съветски градове на фона на 14-месечната си война с Украйна.

 

За първи път от години най-малко 21 съветски града анулираха военните паради на 9 май - главната част от честванията на Деня на успеха в Русия - оповестиха съветските медии. 

 

Регионалните управляващи аргументираха рестриктивните мерки и анулацията на парадите с неуточнени " съображения за сигурност " или неразбираемо показаха " актуалната обстановка ". Не стана ясно дали решенията им са взети в съгласуваност с Кремъл.

 

Опасенията от вероятно украинско нахлуване изглеждаха действителни, показва АП, само че все пак парадите ще се проведат в най-големите съветски градове - Москва и Санкт Петербург. Но потреблението на дронове е неразрешено и в двата града преди Деня на успеха.

 

В понеделник публични лица оповестиха, че президентът на Таджикистан Емомали Рахмон ще се причисли към Путин и президента на Киргизстан Садир Жапаров на тържествата, дружно с премиера на Армения Никол Пашинян и водача на Казахстан Касим-Жомарт Токаев.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР