Русия, във връзка с неоснователни обвинения относно енергийната криза в

...
Русия, във връзка с неоснователни обвинения относно енергийната криза в
Коментари Харесай

Новак: Русия има право да наложи ембарго на газа през Северен поток-1

Русия, по отношение на неоснователни обвинявания по отношение на енергийната рецесия в Европа и налагането на възбрана за Северен поток 2, има цялостното право да вземе „ огледално “ решение и да наложи ембарго върху превозването на газ през Северен поток 1, който е 100% зареден. Това сподели пред кореспонденти вицепремиерът на Руската федерация Александър Новак.

" Но към този момент ние не вземаме това решение. Никой няма да има изгода от това. Въпреки че европейските политици ни тласкат към това със своите изказвания и обвинявания към Русия ", акцентира Новак.

Според вицепремиера Русия няма нищо общо с повишаването на петрола и газа на международния пазар, това е резултат от безотговорни изказвания на европейски политици.

Той обърна внимание на изказванията на европейски политици по енергийни въпроси, по-специално на апелите да се отървем от съветския петрол и газ. Според него европейските служители още веднъж се пробват да трансферират проблемите и неуспехите на личната си енергийна политика през последните години върху Русия.

" В резултат на това следим внезапно повишаване на цените на енергийните запаси. Отговорно заявявам, че Русия няма нищо общо с настоящото повишаване на цените и неустойчивостта на пазара ", сподели той.

Новак напомни, че Русия обезпечава 40% от потреблението на газ в европейските страни и постоянно е била благонадежден сътрудник, а Газпром извършва напълно своите договорни отговорности за доставки на газ.

Освен това, съгласно него, доставките на газ през територията на Украйна са увеличени до 109 милиона кубически метра дневно, което се равнява на към 40 милиарда кубически метра годишно.

„ Това е пренос през Украйна и през днешния ден е изпълнен на 100%. Също по този начин доставките се правят през Северен поток 1, Ямал – Европа, Турски поток, Син поток “, означи вицепремиерът.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР