Русия в понеделник вечер е поразила над 90 военни цели

...
Русия в понеделник вечер е поразила над 90 военни цели
Коментари Харесай

Русия е поразила над 90 военни цели в Украйна, убивайки 500 души

Русия в понеделник вечер е поразила над 90 военни цели в Украйна, причинявайки гибелта на минимум 500 украински военни и унищожавайки десетки бронирани машини, артилерия и друго военно съоръжение, съобщи Ройтерс, базирайки се на съветското министерство на защитата. Русия заяви, че е поразила и два склада за муниции в Харковска област в Източна Украйна.

“Ракетните войски и артилерията нощес извършиха 1299 огневи задачи”, съобщи представителят на министерството на защитата генерал-майор Игор Конашенков, представен от ТАСС.

Сред изумените обекти имало 37 командни пункта, 983 места, на които са били съсредоточени войски и военна техника, 139 артилерийски позиции и 21 склада за муниции. В Харковска област са били унищожени и два зенитно-ракетни комплекса С-300, пускова установка за тактически ракети “Точка-У” и станция за радиоелектронна битка.

Четирима души са починали и деветима са били ранени при съветския обстрел в района на Донецк, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на информация от шефа на региона Павло Кириленко. Две от жертвите са деца: 9-годишно момиче и 14-годишно момче, заяви Кириленко в своя обява в “Телеграм”. Управителят на Луганска област Сергий Гайдай заяви, че руснаците са обстрелвали цивилни 17 пъти през последните 24 часа. Местни чиновници оповестиха и за ракетни офанзиви в Запорожка област.

Украинският общоприет щаб съобщи, че украински сили са отблъснали шест офанзиви през последните 24 часа в района на Донбас. В известието се споделя, че украинската войска е унищожила четири съветски танка, пет артилерийски системи, 13 бронирани машини, 15 моторни транспортни средства, два танкера и едно зенитно оръдие. Генералният щаб добави, че в Херсонска област украински сили са унищожили склад за муниции и са “елиминирали” повече от 70 съветски военни.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР