Русия, в отговор на експулсирането на нейните служители от Постоянното

...
Русия, в отговор на експулсирането на нейните служители от Постоянното
Коментари Харесай

Русия гони 18 дипломати от мисията на ЕС в Москва

Русия , в отговор на експулсирането на нейните чиновници от Постоянното посланичество в Европейския съюз, афишира 18 чиновници на Делегацията на Европейски Съюз в Москва за персони нон грата . Това се споделя в известие на съветското външно министерство, публикувано в петък, оповестява ТАСС.

" В отговор на недружелюбните дейности на Европейския съюз 18 чиновници на делегацията на Европейски Съюз в Русия бяха оповестени за персони нон грата и ще би трябвало да изоставен територията на Руската федерация в близко бъдеще ".

Съответната нота е връчена на ръководителя на делегацията на Европейски Съюз в Москва Маркус Едерер.

Според министерството Едерер е бил извикан в съветското външно министерство в петък, където е бил остро протестиран по отношение на голословното оповестяване за личност нон грата на 19 чиновници на Постоянното посланичество на Руската федерация в Европейски Съюз и Европейската общественост за атомна сила.

" Руската страна заявява, че Европейски Съюз е виновен за поредното разрушение на архитектурата на двустранния разговор и съдействие, създавана от десетилетия. Необходимо е прецизно съблюдаване от страна на Европейския съюз на условията на Виенската спогодба за дипломатическите връзки от 1961 година ", означават от съветското външно министерство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР