Русия увеличава военното си присъствие в Далечния изток в отговор

...
Русия увеличава военното си присъствие в Далечния изток в отговор
Коментари Харесай

Русия обяви укрепване на военното си присъствие в Далечния изток

Русия усилва военното си наличие в Далечния изток в отговор на възходящото напрежение в Азиатско-Тихоокеанския район, съобщи през днешния ден министърът на защитата Сергей Шойгу, съобщи Ройтерс.

В изказване, представено на уеб страницата на военното ведомство, Шойгу уточни, че подкрепленията са изпращани поради напрежението в "източната стратегическа посока ", визирайки пространство, обхващащо източната съветска граница с Китай и по-широкия Азиатско-Тихоокеански регион.

Шойгу не посочи какви са новите закани или къде тъкмо отидат новите войски.

Той даде обещание 500 единици ново и осъвременено съоръжение за района, както и някои усъвършенствания в Северния военноморски флот.

Александър Габуев - анализатор в московския център "Карнеги ", сподели, че Русия желае да си обезпечи задоволително военна мощност в регион, където споровете може да се разпрострат, отбелязвайки нараснал риск от военноморски конфликт сред Съединени американски щати и Китай.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че загрижеността на Русия в Далечния изток е съсредоточена към дейностите на сили, които са отвън района, без да посочи за кои страни или спорове става дума.

Всички те, несъмнено, не способстват за стабилността в района, акцентира Песков, цитира Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР