Русия уведоми Япония за прекратяването на споразумението за съкращаване на

...
Русия уведоми Япония за прекратяването на споразумението за съкращаване на
Коментари Харесай

Русия официално излиза от споразумението с Япония за ядрените оръжия

Русия уведоми Япония за прекратяването на съглашението за редуциране на нуклеарните оръжия, което изтича на 21 май 2024 година Това се споделя в известие на съветското министерство на външните работи, представено от ТАСС.

" В сходство със заповед на държавното управление на Руската федерация от 7 ноември № 3114-р, съветското министерство на външните работи уведоми японската страна на 21 ноември за желанието си да приключи Споразумението сред държавното управление на Руската федерация и държавното управление на Япония по отношение на съдействието за подкрепяне на премахването на нуклеарните оръжия, подлежащи на редуциране в Руската федерация, и основаването на Комитет за съдействие за тези цели от 13 октомври 1993 година Споразумението ще бъде прекъснато след шест месеца от датата на уведомлението, т.е. 21 май 2024 година ", се споделя в изказването. 

Руското външно министерство означи, че Япония, под управлението на премиера Фумио Кишида, организира намерено антируска политика, " в това число използването на наказания и други ограничения, ориентирани към нанасяне на щета на Русия, както и увеличението на военната интензивност на Токио в Далекоизточни граници " на Руската федерация.
 Русия приключва съглашението с Япония за нуклеарните оръжия
Русия приключва съглашението с Япония за нуклеарните оръжия

Министър-председателят Михаил Мишустин разпореди това в четвъртък

При тези условия, както се показва в дипломатическото ведомство, Москва счита за " невероятно да продължи взаимоотношението с неприятелска страна по въпроси, засягащи, наред с други неща, ползите " на националната сигурност на Русия, се споделя още в изказването.

Припомняме, че в последните месеци тлее напрежение сред страните .

към Курилските остров. Спорът датира от края на Втората международна война. И двете страни претендират, че островите са тяхно притежание.

Южна Корея, Япония и Съединени американски щати . Русия и Северна Корея отхвърлиха прехвърлянето на оръжие от Севера за потребление във войната в Украйна на фона на изказвания от страна на Вашингтон, че има придвижване на кораби, пренасящи контейнери, евентуално с оръжия, сред пристанищата на двете страни.

Русия разгласи през октомври, че, откакто Япония изпусна обработена радиоактивна вода от авариралата атомна електроцентрала Фукушима в морето.

Относно нуклеарните оръжия, Русия разгласи, че е подготвена на разговор със Съединени американски щати, стига да не я поучават.

Стратегическият разговор със Съединените щати по отношение на нуклеарните оръжия " несъмнено е нужен ", само че такива диалози не могат да се проведат, до момента в който Вашингтон " чете лекции " на Москва. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
 Русия подготвена на разговор за нуклеарните оръжия със Съединени американски щати, стига да не я поучават
Русия подготвена на разговор за нуклеарните оръжия със Съединени американски щати, стига да не я поучават

Според Москва такива диалози несъмнено са нужни

Русия и Съединените щати - най-големите нуклеарни сили в света, показаха страдание по отношение на непрекъснатото анулиране на договорите за надзор на оръжията, целящи да забавят конкуренцията във въоръжаването от Студената война и да понижат риска от нуклеарна война.

на сигурността, който лимитира основни категории елементарни въоръжени сили поради

, че неговите страни членки ще преустановят действието на същия контракт.

Миналата седмица съветският президент Владимир на Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити, с цел да приведе Москва в сходство с позицията на Съединени американски щати. Путин отхвърли да посочи дали Русия ще възобнови нуклеарните опити.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР