Русия твърди, че е убила голям брой украински войници с

...
Русия твърди, че е убила голям брой украински войници с
Коментари Харесай

Русия твърди, че е убила 300 украински войници с вакуумна бомба, Киев - абсолютна глупост

Русия твърди, че е умъртвила огромен брой украински бойци с разрушителна така наречен " вакуумна бомба ", което Украйна бързо назова " абсолютна глупост ", оповестява CNN.

Заместник-началникът на Генералния щаб на съветските въоръжени сили е споделил на съветския министър на защитата Сергей Шойгу по време на среща, че до 300 бойци са били убити " вследствие на прецизен удар с въздушен арсенал " , заяви съветското министерство на защитата в събота.

Говорителят на отбранителното разузнаване на Украйна Андрий Юсов съобщи пред CNN, че изказванията са " безспорна нелепост и агитация, както и съветската информация за убийството на 1500 украински бойци в Курска и Белгородска област през вчерашния ден ".

Говорителят на отбранителното разузнаване на Украйна Андрий Юсов съобщи пред CNN, че изказванията са " безспорни нелепости и агитация ".

От CNN прецизират, че не са в състояние да ревизират случая по самостоятелен метод.

Генерал-полковник Алексей Ким не уточни къде е бил нанесен ударът, само че разказа мястото на удара като " пункт за разполагане на националистическото формирование " Кракен ", заяви министерството, като се базира на особено поделение на украинското отбранително разузнаване.

Ким съобщи, че при въздушния удар е била употребена " обемна детонационна бомба ", заяви РИА Новости в събота.

Обемните оръжия са известни още като вакуумни бомби , термобарични оръжия или гориво-въздушни експлозиви.

Разрушенията, породени от термобаричното оръжие, се дължат на взривната вълна, която то основава, а също и на вакуума, който се получава вследствие на засмукването на О2 от горивовъздушната примес, с цел да се поддържа детонацията , съгласно Института Либер за право и война към Военната академия на Съединени американски щати в Уест Пойнт, Ню Йорк.

Силата на подобен гърмеж е задоволителна, с цел да срути здания и да раздра органи . Стените или даже пещерите не обезпечават отбрана, съгласно Центъра за надзор на въоръженията и неразпространение.

Подробности за съветския въздушен удар станаха ясни по време на съвещание в щаба на Обединената група сили, на което Шойгу изслуша отчети на командирите за настоящата обстановка в " зоната на специфичната военна интервенция ", както заяви министерството, което е съветският израз за войната в Украйна.

Ким също по този начин не загатна по кое време е бил нанесен ударът, само че означи, че " единствено през последната седмица вследствие на ефикасната работа на разследващите и ударните системи са били унищожени три американски комплекса Patriot, многоцелева ракетна установка Vampire, повече от 10 артилерийски системи задгранично произвеждане и хранилища за гориво и муниции ", съгласно министерството.

По време на срещата Ким е споделил на Шойгу също по този начин, че Украйна " търпи обилни загуби както на съоръжение, по този начин и на жива мощ вследствие на потреблението на високоточни оръжия и ударни безпилотни летателни апарати ", оповестиха от министерството.

* Заглавната фотография е илюстративна

*Видеото е архивно: При съветска ракетна офанзива В Кривой Рог: Трима починали и над 40 ранени

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР