Русия твърди, че е отблъснала голяма украинска атака в Донбас.

...
Русия твърди, че е отблъснала голяма украинска атака в Донбас.
Коментари Харесай

Мълчанието на Киев: Започна ли украинската контраофанзива?

Русия твърди, че е отблъснала огромна украинска офанзива в Донбас. Според известията на Москва - убити са 250 украински бойци и са унищожени доста танкове. Засега няма коментар от Киев. Дали е почнала дълго чаканата украинска атака не е доказано от самостоятелни източници.

Според Москва фрагментите са от Донецкия район, където е било осуетено украинско огромно нахлуване. Руското министерство на защитата заяви, че Украйна е почнала офанзивата благодарение на шест механизирани и два танкови батальона край село Нескучне.

" Врагът не реализира задачата си, той не съумя. Загубите на украинските въоръжени сили възлизат на над 250 военнослужещи, 16 танка, 3 бойни машини на пехотата и 21 бойни бронирани машини ", съобщи Игор Конашенков, представител на съветското министерство на защитата.

Москва твърди, че по време на офанзивата началникът на генералния щаб на съветските въоръжени сили - военачалник Валерий Герасимов е бил в един от предните командни постове.

Киев отхвърли коментар. Чрез видеоклип от Министерство на защитата на Украйна приканиха да не се споделя нищо за украинската контраатака:

" Плановете обичат тишината. Няма да има известия за началото. "

През последните дни украинските управляващи започнаха ограничения против хората, които популяризират фотоси, видеа или данни за противовъздушната защита на Украйна.



фотоси: Българска телеграфна агенция

С откъс от ария на Депеш Мод, в Туитър украинският министър на защитата Олексей Резников също прикани за безмълвие:

" Думите са доста непотребни. Те могат единствено да навредят. "

Американският министър на защитата Лойд Остин съобщи, че когато настъпи подобаващият миг, украинските сили ще разгласят интервенцията:

" Засега можем да приказваме за продължаващи интервенции в и към Бахмут. Наблюдаваме повишение на интензивността на юг от града. "

За украински офанзиви край Бахмут оповестява водачът на съветската частна войска " Вагнер ". Според Евгений Пригожин украинските сили са си върнали контрола над село край Бахмут. Той дефинира загубата за съветската войска като " срам ".

През последните седмици се наложи Русия да пази и личната си територия, поради серията от офанзиви в Белгород. Но дали това е началото на украинската контраатака, към този момент този въпрос остава без отговор.

По-рано украинският президент Зеленски съобщи, че Украйна е подготвена да стартира контранастъпление, с цел да си върне окупираните от Русия територии:

" Но това не е филм, мъчно е да се каже по какъв начин контраофанзивата може да се види. Важното е, че Русия я вижда. И освен я вижда, само че и я усеща. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР