Русия трябваше да предвиди сериозните геополитически промени в света след

...
Русия трябваше да предвиди сериозните геополитически промени в света след
Коментари Харесай

Путин съжалява за обединението на Германия

Русия трябваше да планува сериозните геополитически промени в света след обединяването на Германия, само че прояви непросветеност, сподели съветският президент Владимир Путин и окачестви това като „ едностранно предаване на позиции”.

„ Ние освен допринесохме за обединяването на Германия и изведохме оттова войските си, изтеглихме също войските от други страни от Източна Европа, в очакване, несъмнено, че по отношение на прекратяването на съществуването на Варшавския контракт и НАТО ще престане да съществува или най-вече, както ни споделяха по това време, тя няма да се разширява”, сподели Путин в изявление за документалния филм „ Световен ред 2018 “, заяви Нова телевизия.

„ Това не се случи, тъй като стана ясно, че зад етикета на идеологическото опълчване още се води геополитическа борба”. Путин подсети, че по-късно имаше две талази на разширение на НАТО на Изток, военни интервенции в Югославия, Ирак, Афганистан.

Това е станало внезапно и изцяло ненадейно за Русия, „ само че то трябваше да се чака, а ние проявихме, по какъв начин да се изразя по-меко, най-малкото непросветеност и недоумение на това какво ще стане с нашата страна и със света след нашето, бих споделил, едностранно предаване на позиции”.

Путин посочи, че по това време доста съдружници на Германска демократична република от западния блок са изразявали подозрения или противоречие с обединяването на Германска демократична република и Федерална Република Германия, мнозина в Съединени американски щати също са се съмнявали. „ Но не и Русия. Русия вярваше, че в случай че германците желаят да се обединят, би било контрапродуктивно, нездравословно и незаслужено да се намесва в това и тя безкористно способства за обединяването ", сподели той. „ Кредитите, които получихме, бяха сълзи ", заключи Путин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР