Русия трябва да върне веднага откраднатите самолети на законните им

...
Русия трябва да върне веднага откраднатите самолети на законните им
Коментари Харесай

ЕП: Русия трябва да върне веднага откраднатите самолети

Русия би трябвало да върне незабавно откраднатите самолети на законните им притежатели, се споделя в резолюция на Европейския парламент, призната през днешния ден.

Евродепутатите показват страдание от обстоятелството, че тя, в очевидно нарушаване на интернационалните правила за гражданско въздухоплаване, е принудила самолети, наети от задгранични компании, да се пререгистрират в съветския указател на въздухоплавателните средства.

Документът също по този начин приканва Европейски Съюз да затегне още повече глобите против съветския морски бранш и да откаже да допусне в своите пристанища кораби, дебаркирали в Русия на път за Европейския съюз.

Междувременно през днешния ден ръководителят на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да конфискува и продаде съветските активи, които е иззел, и да употребява приходите за възобновяване на потърпевшата от войната Украйна.

Предложението повтаря концепцията, която към този момент беше стартирана в Съединените щати, и идва в миг, когато оперативните групи на Европейски Съюз и Съединени американски щати търсят и конфискуват яхти, имения, банкови сметки, хеликоптери и творби на изкуството - благосъстоятелност на съветски олигарси, глобени от Запада.

" Лично аз съм безусловно уверен, че е извънредно значимо освен да се замразят активите, само че и да се даде опция те да бъдат иззети, с цел да бъдат предоставени за възобновяване на страната (Украйна) ", съобщи Мишел пред осведомителната организация " Интерфакс-Украйна ".

Той е първият почитан чиновник на Европейски Съюз, който предлага конфискация на активите на олигарсите, удостовери представителят му пред Агенция Франс Прес.

Миналата седмица президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предложи иззетите активи на олигарсите да бъдат " продадени ", с цел да се " поправят вредите, породени от Русия, и да се помогне за построяването на Украйна ".

Но Американският съюз за цивилен свободи предизвести, че всяко законодателство в този смисъл може да наруши отбраната на обективен развой, защото набелязаните олигарси няма да имат опция да оспорят конфискацията.

Подобни правни опасения провокират и дейностите на Европейски Съюз в същата посока, признава Мишел, който е правист по обучение.

Конфискацията на активите на глобените лица " не е толкоз елементарна " и би била " сложен и дълъг развой ", сподели той.

Но той съобщи, че е упълномощил на правната работа на Европейския съвет да измисли способи за реализирането му " в сходство с правилата на правовата страна ".

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР