Русия трябва да се изтегли безусловно от украинската територия и

...
Русия трябва да се изтегли безусловно от украинската територия и
Коментари Харесай

Премиерът: Последователни сме в подкрепата си за суверенитета и териториалната цялост на Украйна

Русия би трябвало да се изтегли абсолютно от украинската територия и да понесе отговорност за военни закононарушения. Това съобщи в изказване в Министерски съвет българският министър председател акад. Николай Денков. По-рано той организира среща с украинския президент Володимир Зеленски, който е на посещаване в София.

Той препотвърди поддръжката на България в битката на Украйна против военната експанзия на Руската федерация. " Последователни сме в поддръжката си за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Тя е основна за евроатлантическата сигурност ", акцентира министър-председателят.

" В Украйна се намира най-голямата историческа българска общественост зад граница. Не можем да гледаме безучастно страданието на милиони хора. Още от първите дни на спора Кирил Петков и Асен Василев персонално се ангажираха на европейско равнище в поддръжка на украинската идея. България стана втори дом за стотици хиляди избягали от ужаса на войната украински бежанци ", сподели още акад. Денков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР