Русия трябва да понесе пълна отговорност за всички свои престъпления

...
Русия трябва да понесе пълна отговорност за всички свои престъпления
Коментари Харесай

Росен Желязков: Русия трябва да понесе пълна отговорност за всички свои престъпления в Украйна

„ Русия би трябвало да понесе цялостна отговорност за всички свои закононарушения в Украйна. “ Това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

Русия би трябвало да понесе цялостна отговорност

„ България уверено осъжда безмилостния съветски гнет с ракети и дронове, отпушен против цивилното население на Украйна и сериозната ѝ гражданска инфраструктура ”, акцентира Желязков. Той означи, че Украйна заплаща мъчително висока цена в човешки животи, с цел да отбрани полезностите на свободата и демокрацията в Европа “, добави той.

По думите му глобите остават един от най-мощните принадлежности за увеличение на въздействието върху Русия в отговор на нейната противозаконна и неоправдана военна експанзия против Украйна.

„ Натискът върху Русия да се върне към цялостното съблюдаване на интернационалните си отговорности би трябвало да бъде усилван и надграждан с законни средства, както и да се продължи битката с безнаказаността ”, акцентира той.

Желязков уточни, че България поддържа всички 13 пакета от наказания на Европейски Съюз, наложени до момента на Русия.

„ Вярваме, че Европейски Съюз би трябвало да поддържа своя обединен и мощен отговор в символ на взаимност с Украйна, в това число с спомагателни ограничаващи ограничения на Европейски Съюз против Москва ”, добави той.

Росен Желязков на среща с ръководителя на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук във Виена. Председателят на българския парламент взе участие в австрийската столица в Деветата конференция на ръководители на парламенти в границите на Стратегията на Европейски Съюз за района на река Дунав.

Източник: NOVA

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР