Русия трябва да отстъпи и да млъкне. Това призова британският

...
Русия трябва да отстъпи и да млъкне. Това призова британският
Коментари Харесай

Русия трябва да отстъпи и да млъкне, натърти Лондон

Русия би трябвало да " отстъпи и да млъкне ". Това прикани английският боен министър Гавин Уилямсън, представен от Скай нюз.

Ще забележим Русия по какъв начин ще отговори на това, което направихме. Това е изцяло нечовечен и възмутим акт, който Русия устрои в Солсбъри. Ние отговорихме на това. Честно казано Русия би трябвало да отстъпи и да млъкне, прикани министърът, разяснявайки случая с някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал.

Междувременно представител на външното министерство на Русия съобщи, че коментарът на английския министър демонстрира, че Лондон е угрижен и евентуално крие нещо.

Вчера английският министър председател Тереза Мей разгласи, че Лондон гони 23-ма съветски дипломати до края на седмицата.

Съвсем скоро Москва ще експулсира английски дипломати, заяви съветският външен министър Сергей Лавров.

66-годишният Скрипал и 33-годишната му щерка Юлия се намират в сериозно, само че устойчиво положение в болница, откакто изпаднаха в безсъзнание на социална скамейка пред търговски център в британския град Солсбъри по-рано този месец.

Днес министър председателят Мей е на посещаване в Солсбъри.

В същото време Гавин разкри, че Англия ще открие нов център за отбрана от химически оръжия.

Обединеното кралство ще предприеме крачка в отговор на растящата опасност, акцентира той. По думите му новият център е част от по-голям проект за противопоставяне на набези с химически оръжия.

Новият център е на стойност 48 милиона английски лири. Той ще е в научния парк Портън даун, който откри, че употребяваният против някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му химически сътрудник е " Новичок ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР