Русия трябва да бъде победена във войната си с Украйна,

...
Русия трябва да бъде победена във войната си с Украйна,
Коментари Харесай

Макрон иска Русия победена във война, но не и смазана

Русия би трябвало да бъде победена във войната си с Украйна, само че не и да бъде смазана. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон в изявление, оповестено през днешния ден, заяви Агенция Франс Прес. 

" Искам Русия да бъде победена в Украйна и желая Украйна да може да отбрани позицията си, съобщи той пред френските медии. Убеден съм, че в последна сметка това няма да приключи във боен проект, добави той.

Макрон предвижда, че нито една от страните не може да надделее изцяло. Но той не желае борбата да се води на съветска земя. Той сподели още, че някои хора " желаят на първо място да смажат Русия. Това в никакъв случай не е било позицията на Франция ".

Припомняме, че ден по-рано Макрон съобщи, че в този момент не е време за разговор с Русия.

На Мюнхенската конференция по сигурността френският президент Емануел Макрон призова съдружниците си да усилят военната си поддръжка за Украйна, с цел да оказват помощ на страната да провежда нужната контраатака.

Само украинска контраофанзива може да даде опция за " надеждни договаряния, избрани от Украйна, нейните управляващи и нейния народ ".

" Готови сме за нескончаем спор. Като споделям това, не го искам. Но най-много щом не го желаем, би трябвало дружно да имаме вяра в способността си трайно да поставяме старания ", добави френският водач.

Той анонсира желанието си да провежда в Париж " конференция за противовъздушната защита в Европа ", която да разиска индустриални, само че и стратегически проблеми, свързани с тази сфера.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР