Русия търси начини да промени контрола върху обмена на валута,

...
Русия търси начини да промени контрола върху обмена на валута,
Коментари Харесай

Руската централна банка ще променя правилата за контрол на обмена на валута

Русия търси способи да промени контрола върху обмена на валута, с цел да избегне обстановки, при които се получава деформиране на обменните курсове и разлики сред формалния и " сенчестия " пазар, съобщи управителната на централната банка Елвира Набиулина, представена от Ройтерс.

По думите й контролът би трябвало да се промени по този начин, че вносителите да могат да купуват непозната валута на борсата.

Пред депутати от Държавната дума Набиулина уточни още, че Русия има задоволително финансови запаси и страната не е застрашена от " никакъв дефолт ".

По данни на финансовото министерство на страната към 1 февруари външният държавен дълг на Русия е бил 59,5 милиарда $, от които 38,97 милиарда $ облигационни заеми. Русия има 15 настоящи облигационни заема с падежи от 2022 година до 2047 година

По-рано министърът на финансите Антон Силуанов съобщи, че Русия ще погаси задълженията си във валута, единствено в случай че валутните й запаси бъдат размразени. В противоположен случай погасяването ще бъде осъществено в рубли.

В рамките на валутната търговия в Москва през днешния ден рублата нарастна по отношение на $ с 0,3 на 100 до 76,22 рубли за $, само че спадна с 1,2 на 100 по отношение на еврото до 82,87 рубли за евро.

Търговията е в ниски размери по отношение на равнищата от преди началото на войната на 24 февруари, а придвижването на рублата е лимитирано от наложения изкуствено финансов надзор.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР