Русия стартира военната операция в Украйна, за да прочисти страната

...
Русия стартира военната операция в Украйна, за да прочисти страната
Коментари Харесай

Песков: Русия стартира военната операция в Украйна, за да прочисти страната от нацисти

" Русия започва военната интервенция в Украйна, с цел да прочисти страната от нацисти ". Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Смяната на властта в Украйна – това е въпрос на избор на украинския народ, добави Дмитрий Песков. Той разяснява, че дейностите на Москва са свързани на нейните национални ползи и бъдещето на страната, написа РИА Новости.

“Целите бяха оповестени от президента – демилитарицация и денацификация на Украйна. Е едното и другото са опасност за нашата държава”, споделя Песков пред публицисти.

" Денацификацията значи, че в идеалния случай Украйна би трябвало да бъде освободена от нацистите ", изясни прессекретарят на съветския държавен глава този термин пред публицисти.

" В идеалния случай Украйна би трябвало да бъде освободена, изчистена от нацистите. От пронацистки настроени хора и идеология ", сподели той в отговор на въпрос по какъв начин да се схващат изказванията за нуждата от " денацификация " на страната.

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че актуалната обстановка постанова нараснала зоркост и сигурност.

Сред другите изказвания по време на изказването му са, че “срокът на интервенцията ще бъде избран от Путин според от ситуацията”, както и че съгласно него “руснаците поддържат интервенцията, не по-малко от признаването на ДНР и ЛНР”, оповестява meduza.io.

Реакцията на финансовия бранш на решението за военната интервенция в поддръжка на Донбас беше предстояща и бяха подхванати всички ограничения, с цел да се подсигурява, че интервалът на тази реакция ще бъде допустимо най-кратък, сподели представителят на съветския президент.

" Емоционалната реакция на пазарите, реакцията във финансовата сфера беше планувана и бяха взети всички нужни ограничения, с цел да бъде интервалът на тази прочувствена реакция допустимо най-кратък ", сподели Песков.

Русия не може да бъде зад Желязната завеса, не е допустимо да се затвори такава страна, заключи Песков.

Руската инвазия стартира на цялата територия на Украйна. След като месеци наред Русия твърдеше, че няма да атакува никого и Западът нагнетява напрежение, през днешния ден офанзивата стартира. Бомбардировки имаше в Киев, Харков, Мариупол, Одеса и още доста градове в Украйна. Засега не е ясно нито каква е задачата на Русия, нито какъв брой ще продължи нашествието. Още по-трудно е да се предвиждат неща като какъв брой ще са интензивни възможните боеве и какъв ще е броят на жертвите.

Русия нападна Украйна в 05:00 часа сутринта. Ракети започнаха да падат на летища, в командните центрове на украинската войска и флота и на други позиции на армията.

Към момента се оповестява се за най-малко 40 убити украински бойци, за деветима починали цивилни, 18 изчезнали и неизяснен брой ранени. Сред тях и дете.

Снаряд паднал върху жилищна блок по време на обстрел в украинския град Чугуев в Харковска област. В разследване на гърмежа е избухнал пожар, има починало малолетно момиче, както и ранени.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР