Русия спря да издава туристически визи за българи. Визи от

...
Русия спря да издава туристически визи за българи. Визи от
Коментари Харесай

Над 80% e спадът на руските туристи у нас

Русия спря да издава туристически визи за българи. Визи от страната ще се издават единствено на директни родственици.

" Спрените съветски визи сигурно ще се отразят, тъй като сред двете страни има много пътешестване, освен туристически, само че и бизнес. Има много компании, които работя с Русия. Няма да се отрази обаче фрапантно на туристическия сезон, тъй като от пандемията малко руснаци пътуват до България и назад ", сподели ръководителят на Асоциацията на българските туроператори и туристически организации Димитрина Горанова в студиото на " България заран " по Bulgaria ON AIR.

Тя изясни, че даже и сега пътуването до Русия е извънредно затруднено, защото едвам две компании летят до Руската федерация. И добави, че няма директни полети, както и че цените са извънредно високи.

Запитана дали въпреки всичко има взрив на пътуванията, Горанова посочи: " Да, сигурно. Бумът се следи на международно равнище. С повдигането на рестриктивните мерки и отварянето на границите всички хора желаят да пътуват. Това съответства и с летния сезон, при който нормално има повече пътувания ".

Събеседникът показа, че обичайно през летния сезон най-търсените дестинации от българите са Турция, Гърция, Италия, Испания.

" Хората към този момент не се опасяват толкоз да пътуват, натрупа се предпочитание. На първо място пътуващите желаят сигурност и улеснение ", сподели тя.

Горанова изрази мнение и за терзанията по какъв начин ще спасим летния сезон без съветски туристи.

" През последните години ползата към България като морска дестинация се ускори и се възвърна при туристите от Централна Европа. Има огромно нарастване на туристите от Полша и Чехия. Традиционните британски, немски и скандинавски пазари също. Руските туристи не липсват от през днешния ден, от много време има значителен спад ", уточни ръководителят на Асоциацията на българските туроператори и туристически организации.

По думите ѝ до 2019 година към 400- 500 хиляди руснаци са почивали през лятото у нас, а в този момент спадът е над 80%.

" Това се дължи както на Ковид рестриктивните мерки и визите, по този начин и на специфичните разрешителни, които се дават на самолетни компании да оперират сред България и Русия ", добави тя.

Като най-големи провокации пред туроператорите Горанова очерта несигурността, невъзможността да се възнамерява, инфлацията и възходящите цени.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР