Русия спира сътрудничеството с Япония за морски риболов в района

...
Русия спира сътрудничеството с Япония за морски риболов в района
Коментари Харесай

Русия спира сътрудничеството с Япония за риболов в района на Курилските острови

Русия стопира съдействието с Япония за морски лов на риба в региона на остров Сигнален в Малкия Курилски било от 15 юли. Причината е случай с фар в района. Това заяви съветското външно министерство, представено от ТАСС.

Наскоро японската страна изиска информация по дипломатически канали в Москва и Токио във връзка с спирането на електрозахранването на фара, ситуиран на този остров. В същото време нямаше известия за нередовност от други участници в корабоплаването в този регион От съветската страна беше изтънчено да възобнови стабилната си работа, с цел да обезпечи безвредно мореплаване, в това число добива на водорасли от японските риболовци в този регион, показват от дипломатическото ведомство.

Руското министерство на външните работи отбелязва, че в полза на предотвратяването на вероятни произшествия, Русия да прекрати лов на риба в региона на остров Сигнален, част от Курилските острови, от 15 юли до довеждане докрай на плануваните ремонтни и поддържащи действия на фара.

От ведомството означават, че в сходство с двустранното съглашение за улов на водорасли от 1981 година японските риболовци улавят този морски подарък на компенсационна основа в съветското териториално море в региона на остров Сигнален на Малкия Курилски било. Взаимноизгодното съдействие в тази област продължава от няколко десетилетия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР