Русия спира износа на пшеница до края на май 2024

...
Русия спира износа на пшеница до края на май 2024
Коментари Харесай

Русия спира износа на пшеница до края на май 2024 година

Русия стопира износа на пшеница до края на май 2024 година. Решението на държавното управление влиза в действие от първия ден на декември. 

Властите откриха квота за експорт на зърно от Русия в размер на 24 млн. тона, заяви „ Комерсант ”. Решението било признато на подкомисия за митническите цени и нетарифното контролиране, се споделя в държавното решение. Протоколът от съвещанието е одобрен от първия вицепремиер Андрей Белоусов.

Шестмесечната възбрана за експорт на пшеница била препоръчана от Министерството на земеделието на Русия. Заедно с съветското министерство на стопанската система земеделското им ведомство предложи установяване на квоти за експорт на пшеница, ечемик, царевица и ръж в страните, които не са членки на Евразийския стопански съюз. Мярката ще бъде в действие от 15 февруари до 30 юни 2024 година

Подкомисията утвърди и тарифните стойности на обособените типове месо от домашни птици. Доставките на месо в размер до 160 000 тона ще бъдат освободени от вносни мита през 2024 година Целта на това решение е да стабилизира цените на вътрешния пазар посредством увеличение на предлагането, се споделя в информацията.

От 1 декември 2023 до 30 юни 2024 година държавното управление на Руската федераци вкарва и квота за експорт на скрап в размер на 600 000 тона с мито в границите на квотата от 5%, само че не по-малко от 15 евро на звук. Извънквотното мито ще остане 5%, само че не по-малко от 290 евро на звук.

През август медиите оповестиха за допустимо повишаване на цените на хляба, само че тогава министерството на земеделието заяви, че Русия е осигурила зърно, което надвишава потребностите на 85%, а цените му са по-ниски от м.г. Цените на птичето месо през 2023 година били на исторически най-много, заяви съветското издание, съобщи Нова тв.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР